<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Wethouder Martina Huijsmans metselt de laatste steen in de buitenkant van het woningproject VOLT in.
Wethouder Martina Huijsmans metselt de laatste steen in de buitenkant van het woningproject VOLT in.

De laatste steen in de buitenmuur van VOLT is gelegd

  wonen

DELFT - De buitenkant van het gebouw VOLT in Nieuw Delft is helemaal klaar. De laatste metselsteen is afgelopen week gelegd door Wethouder Martina Huijsmans.

Zij verrichtte deze handeling samen met Rick Kalksma van Amvest en Job van Zomeren van ERA Contour. De wethouder is vol lof over VOLT, het eerste bouwproject dat begonnen is in het Van Leeuwenhoekkwartier. "VOLT was het eerste bouwproject dat hier gestart is: één van de drie nieuwe buurten in Nieuw Delft. Wanneer het gebouw in april klaar is, levert het een belangrijke bijdrage aan het woningaanbod in Delft."

Middeldure segment
Volgens de wethouder was er in Delft veel vraag naar huurwoningen in het middeldure segment. "Maar weinig aanbod", zegt Wethouder Huijsmans. "VOLT voorziet in die behoefte en biedt woonruimte aan bijvoorbeeld afgestudeerden die in Delft willen blijven wonen en werken."

Ontwikkeling en bouw
Het nieuwbouwproject is ontworpen door Barcode Architects. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het plan. Amvest heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en het Amvest Residential Core Fund is straks eigenaar van de gebouwen. Zij verzorgt ook de verhuur van de woningen in het middensegment en commerciële ruimten in het plan.

Levendige plek
VOLT bestaat uit 130 appartementen die in drie duurzame gebouwen rond een binnenplein gerealiseerd worden. Job van Zomeren van ERA Contour: "Het plan is ontworpen met een robuuste buitenkant en een warme, lichte binnenruimte. Het plein vormt het hart van het plan: dit wordt een levendige plek waar je elkaar kunt ontmoeten." In het plan wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook wordt bodemwarmte toegepast en liggen de daken vol met zonnepanelen. Op de begane grond is ruimte voor horeca, winkels en kantoren. Onder het complex komt een parkeerkelder. VOLT wordt naar verwachting in april 2020 opgeleverd. De komende maanden worden de appartementen afgerond, net als de openbare ruimte rondom het complex.
Belangstellenden die een woning in VOLT willen huren, kunnen zich inschrijven om op de hoogte te blijven via www.hureninvolt.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>