<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

  wonen

Prachtig klassiek pand onderverdeeld in vier ruime appartementen

DELFT - Een mooi statig pand aan het uiteinde van de Rotterdamseweg, vlakbij het water van het Zuideinde en de Kolk. Maurits en Judith wisten heel goed wat ze deden, toen ze in 1986 dit pand kochten.

Een pand uit 1874 met veel historie op een prachtige plek net buiten het centrum. "Van binnen was het toen wel min of meer een krot", zegt Maurits. "Er woonden toen twaalf studenten en jongeren in."
Bij de renovatie en verbouwing zijn vier ruime appartementen gerealiseerd. Maurits en Judith begonnen in een appartement boven, maar toen hun kinderen de deur uit gingen, zijn ze in één van de beneden-appartementen gaan wonen. "Bij de grote renovatie is destijds alles vernieuwd", zegt hij. "De elektra, de CV-installatie, alles is opnieuw geïsoleerd en er is een compleet nieuwe vloer gekomen. Kortom, een hoog niveau renovatie, die in totaal twee jaar heeft geduurd."
Het klassieke appartement inclusief de bovenverdieping is 130 vierkante meter, er zijn bovendien veel extra bergingen. Het is een zeer karakteristiek pand, met gebeeldhouwde plafonds, twee marmeren schoorstenen en natuurstenen plavuizen. "Het is een echte kamer-en-suite, met in het midden glas-in-lood deuren", vertelt Judith. "Wat bijvoorbeeld ook heel kenmerkend is, dat zijn de erg hoge plafonds met de houten luiken er voor."
In 2010 is de achterkant uitgebouwd. Hier is de keuken gesitueerd. "Maar je zou hier bijvoorbeeld ook de slaapkamer kunnen inrichten", zegt Maurits. "Dan slaap je lekker aan de tuinzijde. Wij hebben zelf onze slaapkamer boven ingericht."
Het is een ruime, moderne eetkeuken met een natuurstenen vloer en een lichtstraat, die voorzien is van een gasfornuis, een afzuigkap en een vaatwasser. Vanuit de keuken is er toegang tot de compacte badkamer met een douche, een wastafel en de wasmachineaansluiting. Er is een separaat toilet. Openslaande deuren in een hoge glazen pui leiden naar de heel grote tuin, waar de bewoners van de vier appartementen allemaal hun eigen gedeelte hebben. Alleen het terras vlak voor de woning is puur eigen terrein, en iedereen heeft een eigen berging. "Ik vind het heerlijk om zo'n grote tuin te hebben", zegt Judith. "Tuinieren is echt mijn hobby, ik heb hier de groene vingers. De tuin is mooi aangelegd en onderhouden, het is bijna een parkje."
Vanuit de keuken leidt een trap naar de eerste verdieping. Op de ruime overloop is er een fraai glas-in-lood-raam. Hier zijn een apart toilet en een ruime inloopkast. De grote slaapkamer met een hoog plafond heeft een fraai uitzicht over de tuin. Er is een zolder op de derde verdieping, bereikbaar via de centrale hal, waar gezamenlijke bergruimte is. "Dit was voorheen de duivenzolder van Alsemgeest", vertelt Judith.
Na de oorlog is het pand geruime tijd eigendom geweest van deze Delftse familie. "Oorspronkelijk is dit pand, samen met de belendende percelen, gebouwd in 1874, door wat notabelen in Delft", zegt Maurits. "De ouders woonden op de begane grond, de kinderen op de eerste verdieping en de bedienden op de tweede verdieping. In feite de gebouwde klassenmaatschappij. Vroeger stond dit pand op gemeentegrond van Vrijenban, net buiten Delft. De gemeenteraad van Vrijenban heeft hier nog vergaderd." En Judith vult aan: "Helemaal aan het begin van de oude weg naar Rotterdam, waar vroeger de paarden bij de uitspanning aan de overkant 'ververst' werden. We verhuizen nu naar een levensloopbestendig appartement met een lift in de Spoorzone."

Rotterdamseweg 3A, Delft (131 m²)
Vraagprijs is 495.000 euro k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>