(Foto: Koos Bommelé)
(Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het Lijf: Nienke Selbeck

vaste rubrieken

Nienke (32) is gek op Delft, haar gezin én werk. Daarover schrijft zij op haar Delftse lifestyleblog Miss Bijnini.

Waarom hier op de foto?
"De Buitenwatersloot ligt in mijn eigen wijk, het Westerkwartier. Een minidorp in een grote stad!"

Wat is Miss Bijnini voor een blog?
"Een lifestyleblog waarop ik tips over het centrum van Delft deel, maar ook persoonlijke ervaringen op het gebied van het moederschap en onderwijs. Met Bijnini wil ik moeders en vrouwen inspireren tot positiviteit en enthousiasme."

Voor wie is jouw blog bedoeld?
"Voor mensen die een leuk dagje in Delft willen beleven, maar ook voor moeders sinds ik mijn ervaringen als mama van Mingus deel."

Hoe is Bijnini ontstaan?
"In 2016 ben ik op reis geweest naar de Pyreneeën, waar ik een week heb paardgereden. Op deze reis ervoer ik hoe het is om de controle los te laten en te vertrouwen op je eigen kracht, waardoor mijn zelfvertrouwen groeide. Dat gevoel inspireerde mij om een blog te starten."

Wat maakt het bijhouden van een blog leuk?
"Het inspireren van andere mensen, maar ook het ontwikkelen van je eigen kennis en creativiteit."

Vanwaar de keuze voor de drie categorieën op jouw blog?
"Deze thema's passen goed bij mij. Delft, omdat ik hier al 32 jaar met veel plezier woon en al het leuks dat de stad te bieden heeft graag deel met mensen. Onderwijs, omdat ik als docent Pedagogiek werk op een ROC. Persoonlijke ervaringen, omdat ik taboes wil doorbreken."

Welke taboes?
"Rondom het moederschap. Ik schrijf bijvoorbeeld over de 'grijze wolk' waarop ik zat tijdens mijn kraamtijd en over mijn burn-out. Mensen vinden het nog altijd lastig om daarover te spreken, maar jezelf kwetsbaar opstellen is juist mooi."

Wat onderscheidt jouw blog van andere?
"Ik vind veel leuk, schrijf over verschillende onderwerpen en dien daardoor een brede doelgroep. Ik denk dat dat is wat mij uniek maakt. Maar ook de combinatie van zware en luchtige onderwerpen spreekt mensen aan. Ik schrijf niet om het schrijven, maar deel alleen iets als ik het echt interessant genoeg vind. Mijn blog komt uit mijn hart."

En je doet ook veel met lokale ondernemers?
"Het is tof om leuke plekjes in Delft te laten zien. Zelf word ik ook blij van nieuwe ontdekkingen. De lokale ondernemers moeten het hebben van 'horen zeggen', waardoor ik het persoonlijk veel interessanter vind om juist hen te helpen dan om met een groot bedrijf in zee te gaan."

Als ik burgemeester van Delft was, dan...
"...zou ik kijken naar mogelijkheden om jonge ondernemers een steuntje in de rug te geven tijdens de start van een bedrijfje en zorgen voor meer ontmoetingsplekken voor moeders die wat minder te besteden hebben."