Hemd van het Lijf: Koen en Pieter Snelders
Foto:

Hemd van het Lijf: Koen en Pieter Snelders

  vaste rubrieken

De broers Koen (26) en Pieter (29) willen de wereld veroveren met hun eigen kledingmerk, maar tóch exclusief blijven.

Waarom hier op de foto?
"
Hier in onze studio schieten we foto's voor ons merk Barcelonete."

Hoe is jullie merk ontstaan?
"Wij hebben altijd interesse gehad in streetwear. Zo'n vijf jaar terug ontstond het idee om iets te maken wat we zelf tof vonden en wat er nog niet echt was. We hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, fabrieken bezocht en zijn uiteindelijk in contact gekomen met een leverancier waar duurzame kleding wordt geproduceerd. In het begin bedrukten wij de kleding zelf, maar we zijn steeds professioneler geworden en besteden dat nu uit."

Vanwaar de naam Barcelonete?
"Pieter studeerde een tijd Spaans in Barcelona, waar je het strand Barceloneta hebt. Daar hing zo'n chille sfeer, dat we besloten de naam aan onze kleding te geven. Vanwege de rechten en om ons merk te kunnen onderscheiden hebben wij de laatste letter aangepast en de naam: ‘Barcelonete’ direct laten inschrijven bij het bureau voor intellectuele eigendommen van de Europese Unie om zo de merknaam te kunnen beschermen."

Hoe zouden jullie het merk omschrijven?
"Ons merk is heel clean en speels. Onze ontwerpen spreken mensen aan, omdat ze een knipoog naar de actualiteit bevatten."

Waar zijn de prints dan op geïnspireerd?
"We spelen vaak in op wat er op dat moment speelt in de politiek en op social media. Ons 'Fuck paparazzi'-shirt is bijvoorbeeld een parodie op ons huidige leven. Wat je ook doet en waar je ook gaat, grote kans dat je op iemands Instagram verschijnt. En beroemdheden kunnen natuurlijk ook niet meer normaal over straat."

Hoe verdelen jullie het werk?
"We doen het 50/50 en zijn betrokken bij alle processen. De ontwerpen bedenken we meestal samen, maar Koen creëert ze uiteindelijk."

Wat maakt dit werk zo tof?
"Het moment waarop je verkopen ziet binnenkomen van mensen die je niet kent, dat blijft mooi."

Hoe succesvol zijn jullie nu?
"We zijn een serieuze speler op de markt. Onze kleding ligt bij Dinmar in Delft en we zijn bezig met winkels in Nijmegen en Amsterdam. Daarnaast zijn we online actief met onze webshop en Instagram. Top om te zien dat onze kleding wordt gedragen door bekende mensen, zoals Yuki van Kriss Kross Amsterdam en YouTuber Dutchperformante ."

Waar dromen jullie nog van?
"Eerst heel Nederland veroveren en uiteindelijk de wereld! We willen groot worden, maar ook weer niet té groot. Ons merk moet wel exclusief blijven."

Wat zouden jullie doen als burgemeesters van Delft?
"Ons hard maken voor meer starterswoningen in Delft. Die zijn er nu veel te weinig."

Cheyenne Toetenel
Meer berichten