Afbeelding

Delvenaar in beeld: Cees (72) en Shaka (11)

vaste rubrieken

Wat doet u hier bij het Wilhelminapark?
"Ik ben mijn hond Shaka aan het uitlaten. Dat is iets wat ik graag doe, vooral nu ik met pensioen ben. Het is zo'n lieverd. Ik heb hem goed opgevoed, dus hij luistert perfect naar mij. Ik woon hier in de buurt, samen met mijn vrouw. Inmiddels ben ik alweer 48 jaar getrouwd met deze geweldige dame en we zijn nog altijd gelukkig. Wij hebben wat tegenvallers gehad, zoals mijn incomplete dwarslaesie. Toch genieten we nog altijd van het leven."

Wat was uw nieuws deze week?
"Dat heeft betrekking op mijzelf. Ik ben geopereerd en heb nu een nieuwe heup. Ik werd in de ochtend geholpen en kon dezelfde middag al een stukje lopen. Dat was een grote verrassing en een heel bijzondere ervaring. Hopelijk kan ik over een tijdje weer buiten aan de wandel met mijn rollator."

Wie zou u graag willen ontmoeten?
"Shaka Zulu. Ik vind hem zo interessant dat ik zelfs mijn hond naar hem heb vernoemd. Hij was een leider met een verschrikkelijk sterk karakter. Dat spreekt mij wel aan."

Wat zijn uw plannen voor het weekend?
"Als het lekker weer wordt ga ik met mijn vrouw op pad. Dan pakt zij de fiets en ik de scootmobiel. De hond gaat dan uiteraard gezellig mee."

Wat is het mooiste plekje van Delft volgens u?
"Als ik op de Spoorsingel rijd met mijn scootmobiel zie ik de Oude Jan, de Nieuwe Kerk en natuurlijk de molen. Dan rijd ik meestal door naar het Agathaplein om naar het Prinsenhof te kijken. Dat zijn voor mij de mooiste plekjes van deze schitterende stad."