<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het Lijf: Daan van de Putte

  vaste rubrieken

Daan van de Putte is één van de initiators van het Knapsack Festival. Hij, muziekliefhebber pur sang, ijvert voor een nieuw poppodium in Delft.

Waarom wilde je hier bij Huszár op de foto?
"Omdat ze op vrijdag, zaterdag en zondag meedoen aan het Knapsack Festival met een band, een foto- en een theatervoorstelling. Huszár is een goed voorbeeld van een ondernemer die het voortouw neemt en voor veel open staat."

Waar bestaat het Knapsack festival uit?
"Het is een veelzijdig kunstfestival, waar we de bezoekers uitdagen om zich buiten de gebaande paden te begeven. Muziek, kunst, theater en kinderspelen. Letterlijk voor elk wat wils."

Wat was het idee hierachter?
"We wilden mensen in contact laten komen met andere cultuurstromen en nieuwe mensen. Stap uit je comfortzone en doe eens gek!"

Hoe is het idee ontstaan?
"We bezoeken veel festivals in andere steden, zoals Rewire in Den Haag en Motel Mozaïque in Rotterdam en dachten: Waarom kan zoiets, een cross-over festival, niet in Delft? Met Knapsack willen we Delft iets nieuws geven en we hopen er mensen uit andere steden mee te trekken. Zie het als een culturele ontdekkingsreis."

Hoe ziet het programma eruit?
"Over een periode van drie dagen: vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober zijn op 30 locaties maar liefst 120 acts te zien. Sommige locaties doen een dag mee, anderen de hele rit. 60% is muziek, 20% theater, 10% fotografie/kunst en 10% kinderactiviteiten."

Hoeveel voorbereiding ging erin zitten?
"Met een kerngroep van vier zijn we heel actief in juli pas aan de gang gegaan. Voor het mooie iets te laat, maar dat kwam omdat de subsidie vanuit de Gemeente op zich liet wachten. Nu kost het me drie dagen per week."

Ben je nog bezig met acts?
"Ja, met een act uit België en een flamenco-gitarist uit Spanje."

Komt er een vervolg?
"Zeker weten. Delft moet niet als eigen eilandje blijven opereren. Kijk op welk gebied je aan kan sluiten bij Den Haag en/of Rotterdam en zorg dat mensen naar Delft komen en een weekend blijven."

Wat is jouw ambitie?
"Ik wil een stichting oprichten, Stichting Pop Promotie Delft. De Gemeente heeft al iemand in de arm genomen om het 'popveld' in kaart te brengen. Ze hadden natuurlijk nooit Speakers moeten slopen. Die had makkelijk een andere invulling kunnen krijgen. Ik ijver voor een poppodium waar 400 tot 500 man terecht kan."

Als ik burgemeester van Delft was, zou ik.... de lelijke straatjes in de binnenstad zoals de Vlouw, de Papenstraat en de Halsteeg, straatjes waar veel rotzooi ligt, opvrolijken. Bijvoorbeeld met een street-art route. Kleur, leven!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>