Logo delftopzondag.nl
Foto: Willem de Bie

Hemd van het Lijf: Marjoleine Droog

  vaste rubrieken

Puur Delfts, veel op pad met foto- en filmcamera, graag in de binnenstad, mountainbiker en liefhebber van de natuur.

Waarom wilde je hier gefotografeerd worden?
Deze brug is een plek waarbij je historisch Delft inrijdt en tegelijkertijd beseft hoeveel mooie innovatieve bedrijven er in Delft zijn. Zo begon hier ooit De Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek, nu uitgegroeid tot het wereldwijd bekende DSM.

Wat betekent Delft voor jou?
Ik ben een echte Delftse, opgegroeid in een klein huisje in het centrum van Delft, in de buurt van Museum Prinsenhof. Wij speelden altijd rond de Oude Kerk en op het Agathaplein. Ik vind Delft op een prettige manier kleinschalig, maar toch ook stads.

Wat doe je voor werk?
Ik ben communicatieadviseur, fotograaf en filmer. Ik doe dit als zelfstandige, maar ik werk ook regelmatig langere perioden voor bedrijven.

Wat zijn de laatste foto's die je hebt gemaakt?
Dat zijn sfeerfoto's voor schoonheidssalon Beauty Betty. Deze worden gebruikt voor de website, social media en de nieuwsbrief. Mijn vak is leuk, je komt overal.

Wat vind je het leukst om te fotograferen of te filmen?
Ik maak veel portretten van mensen en fotografeer en film veel voor bedrijven. Maar ik geniet het meest van het fotograferen van bloemetjes om zo te laten zien dat zelfs de ogenschijnlijk eenvoudigste plantjes prachtig zijn.

Wat vind je van de natuur in en om Delft?
We hebben veel groen rondom Delft: je hebt de Delftse Hout, Vlietlanden en Midden Delfland, met een breed scala aan vogel- en plantensoorten. Het is heerlijk om daar te fietsen of te wandelen.

Kom je veel in de stad?
Ik woon aan de rand van de stad en ben regelmatig in en rond het centrum voor een kopje koffie, lunch of wat boodschappen. De Delftse binnenstad is heel aantrekkelijk, met een grote diversiteit aan winkels.


Waar erger jij je aan?
Aan agressiviteit op straat, mensen met een te kort lontje. Laatst was ik bij een ongeluk met een fietser, inclusief ambulance. In korte tijd maakten de vrienden van de fietser ruzie met de mensen die bezig waren om hulp te bieden. Bizar.

Ga je nog op vakantie?
Ik heb geen vastomlijnde plannen; ik ga zo hier en daar een dag of een weekend weg, afhankelijk van mijn werk en het weer. Ik fiets graag op mijn mountainbike in de regio; in Vlaardingen zijn bijvoorbeeld mooie tracks voor mountainbikers.

Als ik burgemeester van Delft zou zijn dan
Zou ik in smalle straten regelen dat er maar aan één kant kan worden geparkeerd. Ik woon in een nogal smalle straat. Elkaar passeren is onmogelijk. De spiegels van mijn auto zijn er al drie keer afgereden.
Goede parkeervoorzieningen in de buurt zou fijn zijn, liefst onder de grond.

Willem de Bie
Meer berichten