<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Wat ik zeggen wil....

  vaste rubrieken

Bomenkwestie
Met verbazing lees ik, in de DOZ editie 27 januari, hoe makkelijk het wel niet is om in Delft zomaar een paar bomen plat te leggen. Kerngezonde lindebomen, hard nodig voor ons leefmilieu, moeten plat vanwege parkeerplaatsen. De eigenaar geeft de hovenier de opdracht en de hovenier voert vervolgens rustig zijn werk uit, terwijl de vergunning niet rond is. Zo vroeg ik aan een hovenier die een knots van een boom aan het rooien was in een achtertuin aan de Hugo de Grootstraat wie de opdracht had gegeven. Antwoord: 'de eigenaar' en daar moet je het maar mee doen.
Heeft een hovenier ook niet een zekere verantwoordelijkheid in beide gevallen? En dan de reden van de bomenkap: die parkeerplaatsen! Op nog geen 50 meter afstand is een ondergrondse parkeergarage die voor een zeer groot gedeelte leeg staat. Zet daar die auto's neer! Een beetje bewegen na een autorit kan echt geen kwaad.
Kom Gemeente laat je niet omleggen door een onverantwoorde stadsontwikkelaar, hou Delft groen! En de complimenten aan de Zondagskrant dat zij dit artikel op de voorpagina hebben geplaatst.

Ruut van Hooft

Mobikes
Mobikes hebben precies dezelfde verkeerde effecten op de leefomgeving als wegwerpplastic op het milieu. Van statiegeldflessen heeft niemand last, want die brengt iedereen voor 99,99 % terug naar waar ze vandaan komen. Van eenmalige plasticflesjes en blikjes hebben we wel veel last, want die worden veel te gemakkelijk overal maar achtergelaten.
Zo is het nu ook met vervoermiddelen. Van deelauto's en van OV-fietsen hebben we dus geen last, die brengen we op de daarvoor bestemde plekken terug. Maar de Mobikes roepen hetzelfde slordig gedrag op zoals bij wegwerpverpakkingen. Als stad moeten we zo'n verrommelend systeem totaal niet willen. Het argument dat er anders nog veel meer fietsen in de stad zouden zijn lijkt mij een drogreden. Als mensen om welke reden dan ook zelf geen fiets willen, dan gaan ze maar gewoon lopen of met de bus of de tram. Dat doe ik zelf ook als ik naar station Delft Centraal wil, want daar ontbreekt namelijk de fatsoenlijke mogelijkheid om - zoals vroeger - je fiets bewaakt te stallen. Zelf lopen en het OV gebruiken levert zelfs nog minder overlast op dan het gebruik van de fiets.

F.M. Boon

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>