<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Hemd van het Lijf: Rinske Daniëls - de Waard

  vaste rubrieken

Rinske Daniëls organiseert de viering van veertig jaar oecumenisch studentenpastoraat. Het belooft een inspirerende zondag te worden.

1. Waarom wil je hier op de foto?
Zondag 20 januari vieren we het jubileum van de Kerk aan het Noordeinde. We hebben daarvoor een boekje gemaakt met daarop het plakkaat waar ik met mijn dochter op sta. Het bevat de tekst Elck wandel in godts weghen. Dat past ook bij ons.

2. Wat gebeurt er zondag?
We blikken niet terug, maar kijken juist vooruit. Waar willen we heen? En wat verwacht Delft van ons als instituut de kerk? We hebben daarvoor een aantal sprekers uitgenodigd: de voorzitter van Stichting Stunt, een hoogleraar van de TU Delft en de burgemeester van Delft.

3. Wat gaan jullie bespreken?
We hebben de sprekers een aantal vragen voorgelegd en aan de hand daarvan willen we van anderen horen wat ze van ons als kerk verwachten, zodat wij ook onze blik kunnen verbreden. We hebben ook veel Delftse vrijwilligers- en religieuze organisaties uitgenodigd.

4. Waarom zit jij bij deze kerk?
Ik vind het belangrijk dat ik me prettig voel bij een kerk, dat ik iets mee krijg van de overwegingen, van de muziek. De mensen zijn ook superfijn. Ik ervaar het ook als een heel gastvrije kerk. En dat het een oecumenische kerk is, dus protestanten en katholieken samen.

5. Wat kun je er meer over vertellen?
Het is begonnen vanuit een studentenpastoraat en we hebben drie studentenpastores die bij ons voorgaan. Er zijn ook gastpredikanten, waardoor elke dienst weer anders is. Zelf zing ik in de cantorij, dat is twee of drie keer per maand. Een dienst met cantorij is ook weer anders dan zonder cantorij.

6. Wie komen er verder naar deze kerk?
Het is erg gemengd. Er komen wel eens studenten, maar vrij weinig. Het zijn vooral gezinnen met kinderen, ouderen en alles daartussenin.

7. Organiseer je vaker iets voor de kerk?
Toen ik in Eindhoven woonde, organiseerde ik vrij veel voor de kerk. Bijvoorbeeld avonden of uitjes rondom een thema, zoals globalisering. Dat vond ik heel leuk om te doen. Voor deze kerk is het de eerste keer, want ik heb er nu veel minder tijd voor.

8. Wat verwacht je van zondag?
Dat het heel erg leuk wordt, dat er heel veel verschillende mensen komen, ook mensen die ons nog niet kennen. Ik ben ook heel benieuwd naar de gastsprekers.

9. Ga je nog zingen?
Ja, met de cantorij een enorm moeilijk stuk, dus dat is wel spannend. Het is een modern, maar sacraal stuk.

10. Wat zou je doen als burgemeester?
Ik vind het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de stad en dat ze iets of iemand hebben om op terug te vallen.

Iedereen is zondag welkom vanaf 10.45 uur in het Prinsenkwartier.

Silvija van Dalen

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>