<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Silvija van Dalen

Hemd van het Lijf: Rapper R-Vii

  vaste rubrieken

De Delftse rapper R-Vii timmert hard aan de weg en treedt vrijdag 30 november op in STECK met zijn eigen live band.

1. Wat voor soort muziek maak je?
Boom bap rap. Vrolijke muziek, met veel emotie. Een beetje old school. Ik heb veel geluisterd naar Brainpower, Fresku en Eminem.

2. Welke emoties bedoel je?
Mijn eigen problemen, die ik wil delen. Maar ook situaties en gebeurtenissen die anderen meemaken. Ik rap ook graag over maatschappelijke problemen. Ik wil mensen laten nadenken en ze dingen vanuit een ander perspectief laten zien, dat ze zich laten verbazen door een ander.

3. Hoe lang ben je al met muziek bezig?
Ik ben altijd al met muziek bezig geweest. M'n oma heeft me veel muzieksoorten leren kennen. Sinds m'n vijftiende ben ik bezig met het schrijven van teksten. Ik kreeg daar veel goede reacties op vanuit m'n omgeving. Pas sinds eind vorig jaar ben ik bezig met eigen studio opbouwen, zelf opnemen, zelf produceren en zelf beats maken.

4. Hoe gaat het schrijven je af?
Schrijven is en blijft lastig. Soms heb ik binnen een uur een nummer af en opgenomen en soms zit ik een week met een nummer.

5. Ben je zo perfectionistisch?
Ik ben een pietje precies, ja. Ik wil alles goed doen en ik vind het fijn om zo veel mogelijk te weten en te kunnen. Hartstikke leuk om te doen, gewoon.

6. Waar ben je nu mee bezig?
Ik ben bezig met nieuwe nummers, die ik begin volgend jaar wil uitbrengen. Ik probeer rap met andere genres te combineren, zoals reggae en jazz. Beetje uitproberen wat voor mij werkt, waar ik me fijn bij voel. En verder met optredens. Sinds Westerpop zit daar wel een stijgende lijn in, ik hoop dat dat zo blijft. Ik geniet heel erg van optreden, het publiek entertainen en een gevoel over brengen.

7. Wanneer is een nummer voor jou af?
Ik moet er een bepaald gevoel bij hebben. Dat het klopt. En dan ga ik er ook niet meer aan zitten. Ik heb veel gehad aan de feedback op mijn eerste EP. Die reacties gebruik ik als motivatie voor mijn nieuwe nummers.

8. Wat is je droom?
Het meest ideale is doorgaan met muziek maken en een eigen label starten, waarbij ik artiesten help die net zoals ik begonnen zijn. Ik zou ook wel op Pinkpop of andere festivals willen staan.

9. Waarom wilde je hier op de foto?
Ik vind dit altijd een hele gezellige plek, vooral in de zomer.

10. Als ik burgemeester zou zijn, dan ...?
Zou ik het station anders gebouwd hebben. De hoge kosten maken dat Delft nu één van de duurste gemeenten is. Het past ook niet bij Delft. Delft is historisch en authentiek, het station is te modern.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>