<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Roos van Akkeren Sciarone is meditatief aan het klussen
Roos van Akkeren Sciarone is meditatief aan het klussen (Foto: )

Delvenaar in Beeld: Roos van Akkeren Sciarone (73)

  vaste rubrieken

Lekker aan het klussen hier op de Verwersdijk?
Nou inderdaad. Ik woon hier al 32 jaar en er is altijd wel iets om te onderhouden of te verbeteren. Ik vind dat heerlijk en hou van ambachtelijk werk. Ik heb er ook het geduld voor. Het is een soort van meditatief. Je hoeft er niet bij na te denken.

Heb je er ook alle tijd voor dan?
Ik heb een eeuwigdurende vakantie. Ik ben HR-manager geweest op de TU Delft, maar inmiddels met pensioen.

Dat zou je niet zeggen hoor. Hoe kom je trouwens aan die bijzondere achternaam?
Sciarone is de achternaam van mijn moeder, een tweede generatie Italiaanse. Van Akkeren is de achternaam van mijn vader en die naam komt oorspronkelijk uit België.
Als kind waande ik me altijd in Italië als de zussen van mijn moeder op visite waren.

Ga je van de week nog iets leuks doen?
Zaterdag heb ik de verjaardag van mijn broertje en zondag ga ik tennissen met mijn vriend. We moeten oefenen, omdat we op 13 oktober een familietoernooi hebben. We zijn al een jaar aan het trainen voor dat toernooi.

Wie zou je nog eens willen ontmoeten en waarom?
Dat is mijn 80-jarige vriendin Maqui die in Mexico woont. Zij is vanaf haar 45e blind en nu op 80-jarige leeftijd ernstig ziek. Ik bewonder enorm in haar hoe positief zij altijd is gebleven nadat ze blind werd.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?
Moet je toch eens kijken hier. Ik woon op de mooiste plek van Delft met uitzicht op zowel de Oude als de Nieuwe Kerk. Prachtig toch!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>