Wendy met haar zonparkiet 222
Wendy met haar zonparkiet 222

Delvenaar in beeld: Wendy Alblas (46) en 222

vaste rubrieken

Wat ben je aan het doen op de hoek Burgwal/Oude Langendijk?
Ik ben op weg naar de markt, om voer te kopen voor mijn zonparkiet 222 (spreek uit: twotwotwo). Dat is mijn laatste aanwinst. Ik heb nu een 'veestapel' van drie vogels thuis.

Staan er nog leuke plannen op de agenda?
Ik krijg een vriendin te eten die ik een tijd niet heb gezien. Volgende week ben ik van plan de BieslandDagen te gaan bezoeken. Lekker vers bereid eten, swingende muziek, boerenspelletjes en natuur in de Bieslandse Polder.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
Natuurlijk de doorbraak in de Nicky Verstappen-moordzaak en lokaal de berichtgeving over het voormalige VAK, dat een anti kraak huurpand wordt.

Wie zou je graag nog weleens willen ontmoeten en waarom?
Twee musici die ons onlangs zijn ontvallen, Prince en George Michael. Daar was ik groot fan van. Een miniconcert van de beide heren bij mij thuis voor een select gezelschap, ja daar zou ik een moord voor doen.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben jongerenconsulent bij Delft Support, voor 32 uur per week. Met Delft Support helpen we jongeren aan een baan, zorgen we voor scholing en we staan ze met raad en daad bij als ze schulden hebben.

Wat is in jouw optiek de mooiste plek in Delft?
Het Klaeuwshofje aan de Oranje Plantage, bij basischool De Oostpoort. Daar waan je je in vroeger tijden, heel bijzonder.