<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Arina Blom (66)

  vaste rubrieken

Na 29 jaar werk op de Delftse Montessorischool gaat 'juf' Arina Blom met pensioen. "Ik zal de kinderen en mijn collega's zeker missen".

1. Waarom wilde je hier in de tuin van de Delftse Montessorischool gefotografeerd worden?
Dit is een fijne plek. Ik heb de afgelopen 29 jaar op deze mooie school mogen werken.

2. Da's een hele tijd. Dan is er zeker veel veranderd?
Er veranderd voortdurend wel iets, en toch zijn kinderen nog steeds kinderen. Alleen hun mogelijkheden en de verwachtingen die aan hen gesteld worden zijn veranderd.
Als docent wordt er denk ik meer van je verwacht, met name als het gaat om administratief werk. Wat me van die 29 jaar vooral is bijgebleven is het plezier in het werk.

3. Wat is er dan zo leuk aan?
Werken met en voor kinderen blijft boeiend en verrassend. En er gebeuren steeds weer onverwachte dingen, wat je je ook voorneemt. Er is geen dag hetzelfde.

4. Heb je altijd in het onderwijs willen werken?
Nee. Ik ben eerst verpleegkundige geweest. Toen mijn oudste kind hier op school kwam ontstond er ineens een vacature als peuterleidster, en daar ben ik toen ingesprongen. Het zou voor even zijn maar het werd zeven jaar.

5. Heb jij zo'n 'inspringend' karakter?
Als het nodig is, stap ik er in. Dat is wel hoe ik ben ja. Zo ben ik ook een twee keer waarnemend directeur geweest, met een tussenpoos van een jaar. Dat heb ik heel leuk gevonden.

6. Dus je stapte in het onderwijs en bent gebleven...
Ja. Eerst bij de peuters. Toen, heel kort, de kleuters. Tussendoor de Pabo gedaan in de avonduren. Daarna een mini-aanstelling; ADV- en ziektevervanging en dergelijke. En na een jaar of vijf 'zwerfwerk' uiteindelijk een vaste aanstelling. Eerst de middenbouw (6-9 jaar) en de laatste jaren ook de bovenbouw (9-12 jaar).

7. Ga je het missen?
Zeker weten!
8. En wat ga je dan het meest missen?
De kinderen. Mijn collega's. We zijn echt een team. Maar ook het werk zelf. Dit is werk waar je onbewust altijd mee bezig bent. Bewust en onbewust. Het zal wennen zijn dat dat niet meer hoeft.

Niet bang voor het 'zwarte gat'?
Welnee. Ik heb genoeg te doen. Ik speel dwarsfluit en daarin heb ik nog genoeg te leren.
Verder liggen er ook nog wel wat handvaardigheids-experimenten op me te wachten, en ik verwacht dat er ook wel het nodige vrijwilligerswerk op mijn pad zal komen!

10. Wat zou je doen als je burgemeester van Delft was?
Wanneer ik burgemeester van Delft zou zijn, zou ik bij alle scholen een gymruimte laten bouwen, zodat kinderen die dit nodig hebben, ook buiten de vaste gymnastieklessen, flink kunnen bewegen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>