Afbeelding

Delvenaar in beeld: Stef van den Heuvel(55)

vaste rubrieken

Wat ben je momenteel hier aan het doen aan de Oostpoort?
Ik laat onze hond uit. Hij heet Miles Davis. Dat vonden we wel een leuke naam.

Wat heb je vandaag gedaan?
Ik heb een aantal uren gewerkt en heb een bekeuring gekregen voor het parkeren van mijn auto op een plek waar dat blijkbaar niet mocht. Dat kost me maar liefst 90 euro. Eigenlijk heb ik dus voor de gemeente Delft gewerkt. Ik geef het liever aan iemand die het nodig heeft.

Wat doe je dagelijks?
Genieten dat ik niet meer voor een baas werk. Ik ben zelfstandig jurist, beeldhouwer en ik run een Bed and Breakfast "Gasthuis 288". Ik vind het belangrijker dat de service optimaal is, dan dat ik veel winst maak.

Heb je verder nog iets leuks gedaan?
Ik heb lesgegeven in mijn atelier. Ik ben bezig met een serie urnen. In de uitvaartsector is hier veel vraag naar. Maar urnen zijn vaak saai, ik geef ze een mooi thema.

Wie zou je graag nog eens willen ontmoeten?
Michelangelo. Hij was een fenomeen en ontzettend veelzijdig. Hij was een Italiaans kunstschilder, beeldhouwer, architect en dichter uit de Renaissance.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
Wat voor mij het meest in het oog springt is die vervelende bekeuring, daar baal ik echt van. Ook toeristen die gebruik maken van mijn Bed and Breakfast vinden dat irritant en moet ik vaak waarschuwen. Het is vaak onduidelijk.