<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Delvenaar in beeld: Ingrid van Iperen en Yolande van Daatselaar

  vaste rubrieken

Wat zijn jullie aan het doen aan de Zuidergracht?
We zitten hier met hond Kaatje een beetje bij te komen in zoals wij het noemen het Delftse Zuiderpark. Het is de groene zone tussen de Zuiderstraat en Zuidergracht.

Hoe vinden jullie het hier?
Ingrid: Het is een hele leuke, rustige straat waar bewoners veel contact hebben met elkaar en meedoen aan activiteiten. Ergernis nummer één is, de vele hondendrollen in het gras. Mensen weigeren dat op te ruimen helaas. In de straat komen veel toeristen, die de zogenaamde hagedissenboom op de foto zetten.

Wat is dat dan voor boom?
Yolande: Het is een boompje aan de voorkant van mijn woning die vol zit met hagedisjes uit de hele wereld van kunststof, kraaltjes, plastic of metaal. Die komen van over de hele wereld vandaan. Ik heb iets met hagedissen. Die staan symbool voor het eeuwige leven. Als de staart afbreekt, groeit die vanzelf weer aan. Vandaar.

Gaan jullie van de week nog wat doen?
Yolande: Ik ga van de week mijn dochter opzoeken in Orgiva in Spanje. Ze woont daar en onderneemt met paarden. Een keer per jaar ga ik daar naar toe.

Wat was voor jullie hét nieuws van de afgelopen week?
Ingrid: Hét lokale nieuws waar ik van geschrokken ben was de schietpartij in de Peperstraat, verschrikkelijk die kogelregen.

Yolande: Voor mij was hét nieuws het overlijden van mijn favoriete schrijfster Renate Dorrestein. Ik heb al haar boeken en was juist weer begonnen in het door haar geschreven boek 'Buitenstaanders'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419605&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>