<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Hemd van het lijf: Linda Brom

  vaste rubrieken

Het is alweer 2 jaar geleden dat Linda Brom ZorgMies naar Delft bracht om eenzaamheid onder met name ouderen tegen te gaan.

1. Waarom wil je hier op de foto?
Ik vind het wel leuk om te laten zien hoe leuk het in Delft wonen is op het water. Wat dat betreft heb ik een heel speciale plek. Ik heb hier ook het gevoel dat ik buiten leef.

2. Hoe ben je in Delft terecht gekomen?
Ik heb een kleine twee jaar in Amerika gewoond en na mijn scheiding ben ik teruggekomen naar Nederland. Ik heb op de kaart gekeken, wat is een leuke plek? Binnen vijf minuten kwam ik bij Delft.

3. Waarom ben je twee jaar geleden met ZorgMies Delft begonnen?
Toen ik in Delft kwam, wilde ik iets doen waar echt mijn hart ligt en wat ik echt leuk vind. En dat is mensen blij maken. Ik wilde wel iets in de zorg doen, ook al heb ik daar geen achtergrond in. Ik kom namelijk uit het bedrijfsleven.

4. Wat doet ZorgMies?
Je ziet dat bijna alle ouderen die niet meer mobiel zijn eenzaam worden, omdat ze de deur niet meer uitkomen. Met ZorgMies zet ik me in om hun leven weer plezierig en leuk te maken.

5. Het is dus geen hulp in het huishouden?
Wij vallen onder mantelzorgondersteuning en doen juist de extra's. We doen een boodschapje, koken een maaltijd, gaan mee naar artsen, brengen ze naar kinderen die ver weg wonen, enzovoorts.

6. Hoe komen ouderen bij jou?
Ik richt me op de mantelzorgers en thuiszorgorganisaties, want die signaleren bij de ouderen dat er een gat valt op sociaal vlak. En Delft voor Elkaar stuurt wel eens mensen door.

7. Heeft elke oudere een vaste ZorgMies?
Ja, ik match de klant met een van onze mensen, want de klik is het allerbelangrijkste. Ik heb nu 24 mensen aan het werk, waarvan de jongste 19 en de oudste 72 jaar is. Die mensen krijgen gewoon betaald, het zijn geen vrijwilligers.
8. Wat vind je mooi aan je werk?
Het geeft me zo veel voldoening. Ik heb bijvoorbeeld een meneer van in de 90, die woont zelfstandig en is al jaren weduwnaar. Wij komen daar één keer in de week twee uur en hij kijkt daar naar uit en vindt het leven weer leuk. Het is heel mooi om mensen te kunnen helpen, daar geniet ik van.

9. Ga jij zelf ook bij ouderen langs?
Ik heb één vaste klant. Elke donderdagochtend ga ik langs bij een mevrouw met wie ik naar de markt ga. Dat is altijd heel gezellig. Verder val ik wel eens in, als iemand ziek is bijvoorbeeld.

10. Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
Ik zou de mantelzorgers van Delft beter willen ondersteunen, zodat zij zelf ook eens kunnen ontspannen en rust hebben. Want de mantelzorger werkt enorm hard en dat wordt naar mijn idee onderschat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419605&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>