Het is maar dat u het weet

vaste rubrieken

Zaterdag 3 maart rommelmarkt van 09.00 tot 15.00 Wijkcentrum de Hofstee Sandinoweg 149 te Delft tafelhuur €5 info Michel den Os 0614315857

De vierkante gatenboor (om vierkante gaten in hout te boren) bestaat echt! Wilt U dit zien dan moet U de eerste zaterdag van de maand langs komen in het Gereedschap Museum Mensert, Drie Akerstraat 9, Delft, tel. 015-2190092. Wij zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Naast Mindful Run en Mindful-bootcamp bied Move Delft vanaf half Maart ook Running-bootcamp. Een gevarieerde training waarin je gehele lijf qua actie aan bod komt. Met als doel je als hardloper sterker en leniger te maken. Voor iedereen toegankelijk die 20 minuten achterelkaar kan hardlopen. Iedere vrijdagavond van 19 uur tot 20 uur in het Delftse Hout. Proefles is gratis. www.movedelft.com / movedelft@gmail.com / 0641314172

Fullmoon Run: Geen wedstrijdelement, geen uitslag. Gewoon een totaal beleving van de 5 zintuigen. Met hopelijk een fantastisch uitzicht op de volle maan. Vrijdag 2 maart van 19:30 uur tot 20:30 uur. Locatie: Knus te Delft. Zavelpad 3 (Delftse Hout). Gratis Run, just for fun! Aanmelden: movedelft@gmail.com.

Stichting het Startblok wil kinderen met een bijzondere eigenschap hun zwemdiploma laten halen. Daarom gaat zij gaat dit jaar weer deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Dit is een actie waarbij leden van de Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete vereniging. De bank verdeelt, op basis van het aantal stemmen, dit jaar een bedrag van € 70.000 onder de deelnemende verenigingen en stichtingen. Om uw Rabobank stem uit te brengen, kunt gaan naar de website van stichting het Startblok: http://www.hetstartblok.com/stem-op-het-startblok.

Op donderdag 1 maart is in de Delftse korenmolen de Roos een Molen & Appeltaart vakantie rondleiding. Om 10 uur ontvangst in het molenaarshuis met een drankje en appeltaart van eigen meel. Daarna begeleidt een gids je bij het verkennen van de korenmolen die vandaag in vol bedrijf is en kijk je halverwege de molen uit over de hele binnenstad en zie je hoe de nieuwe Phoenixstraat nu snel vorm krijgt. Om 11.30 uur ben je weer beneden. Kosten per persoon € 7,50, aanmelden verplicht via delftsemolen.nl. De Delftse molen staat aan de Phoenixstraat 112.

Zaterdag 10 maart 2017 start Koorschool Delft de 'Koorklas Basisvaardigheden voor volwassenen'. In deze cursus van 8 lessen leer je noten lezen en krijg je veel achtergrondinformatie over muziektheorie en termen die veel door dirigenten gebruikt worden. De theorie wordt in de praktijk geoefend in het opleidingskoor dat door de cursisten zelf gevormd wordt. Er is geen voorkennis vereist en auditie is ook niet nodig. Voor alle informatie en aanmelden: www.koorschooldelft.nl. Schrijf je snel in, er zijn nog enkele plaatsen.

Zondagmiddag 25 februari ligt in Duurzaamheidscentrum De Papaver aan de Korftlaan in Delft de geranium onder de microscoop tijdens een workshop van het Nederlands Genootschap voor Microscopie. Bezoekers zijn welkom om onder begeleiding zelf een microscopisch preparaat van een geraniumstengel te maken. 14.00 tot 16.30 uur. Gratis toegang.