HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Pastor Paul Mantelaers zal de nieuwe Maria Stiltekapel in de Adelbertkerk aan de Minervaweg 7 in Voorhof inzegenen tijdens de viering van zondag 4 februari. Deze viering begint om 11.00 uur. Naar verwachting zal de kapel dan om 12.00 uur open zijn. Wij nodigen u allen van harte uit om de inzegening en de feestelijke opening daarna bij te wonen.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 20 februari terecht bij SportsArt, Industriestraat 8. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 0636435976. De kosten bedragen € 35. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met rijbewijs CDE betalen € 55. De volgende keuring zal zijn op dinsdag 20 maart.

Houd je lichaam soepel en de spieren flexibel door middel van eenvoudige oefeningen in buurthuis Het Voorhof. Op maandagochtend om 10.00 uur een hatha yogales en op zaterdagochtend 09.30 een yogilates les. Ervaring is niet nodig. Er zijn matjes aanwezig en u kunt gratis parkeren voor de deur. Losse les € 8,50 en 10 lessen voor € 75,-. Meer informatie en/of aanmelden : www.yoga-mariposa.com.

Tot en met 3 maart is in Galerie Inkt Delft een dierenrijke tentoonstelling te zien, met het werk van een viertal kunstenaars die ook dierenliefhebbers zijn: de kleurrijke beesten uit de prachtige houtsnedes van Henriette Boerendans, de subtiele vogels die Toni de Klerk vakkundig tekent en etst, de fantasierijke beesten in de frisse collage-etsen van Ellen van Toor, en de gezellige huisdieren van Wim Zurné die hij vlot portretteert in zijn grafiek. Zondag 4 februari is Galerie Inkt Delft open van 13:00 uur tot 17:00 uur. Vanaf 15.30 uur zijn de kunstenaars ook aanwezig.

Joke Krul geeft op zaterdag 17 februari of 24 februari van 10.00 uur -16.00 uur de workshop Chinees penseelschilderen aan de Phoenixstraat 66 in Delft. Geschikt voor beginners. Max. 5 personen. De kosten bedragen 60 euro en eventueel 15 euro voor materiaal, incl. koffie, thee en lunch. Informatie en aanmelden via Joke Krul op 06-44092829 en jokekrul@noknok.nl. , http://jokekrul.blogspot.com.

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker nodigt gastzangers uit om mee te komen zingen met het welbekende Passiewerk The Crucifixion van John Stainer. Alle stemgroepen zijn welkom. De uitvoering met solisten is op zaterdag 17 maart om 20.15 uur in de Ontmoetingskerk in Pijnacker. De repetities starten vanaf woensdag 7 februari en daarna nog 5 keer op de woensdagavonden van 20.00 uur tot 22.00 uur in het C.J.M.V.-gebouw aan de Kerkweg 24 in Pijnacker. De kosten bedragen € 30,=. Interesse: mail oratoriumkoorcantando@gmail.com. Of kijk voor meer info www.cantando-pijnacker.nl

Tot 1 maart is er in de Bibliotheek Den Hoorn een expositie van schilderwerk van Susanne Fiebelkorn. Het thema is 'Vluchtelingen en vogels overwinnen grenzen'. Op woensdag 14 februari zal Susanne tijdens het GespreksCafé in Bibliotheek Den Hoorn vertellen over haar familiegeschiedenis, en dan met name over de vlucht voor de Russen in 1944. De expo is te bezichtigen tijdens openingsuren van de Bibliotheek, het Gesprekscafe is van 10.30 uur - 11.45 uur en de toegang is gratis. n