Wie volgt wie?
Wie volgt wie?

De Kunstenaars van Kadmium #26

vaste rubrieken

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 25, met Cobi de Jong. 

Naam: Cobi de Jong
Discipline: Tekenen
Atelier: Hof van Teijlingen 17, 2631 WT Nootdorp
Website: www.cobidejong.nl
Facebook: https://www.facebook.com/cobi.dejong.3

"Uit mijn tekeningen, altijd in zwart-wit, spreekt mijn fascinatie voor de lijn. Het onderzoek naar de uitdrukking van de lijn boeit mij in het bijzonder. Wat als de lijn wordt weggelaten, verschuift, verdubbelt, er streepjescodes worden gebruikt etc. Wat gebeurt er dan in de tekening? Tijdens het afgelopen jaar maakte ik naast mijn werken op papier een serie over Zeeland waarbij ik de overstapte maakte naar een combinatie van analoge en digitaal bewerkte tekeningen."

Weektekeningen
"Ook verschijnt sinds dit jaar een serie nieuwe digitale weektekeningen. Voor de onderwerpen put ik uit het dagelijks nieuws. Uit de veelheid van onderwerpen kies ik elke week een nieuwsartikel dat mij verbaast, blij maakt, vertedert, boos maakt, etc. Deze tekeningen komen redelijk spontaan tot stand vaak met een knipoog. Je kan deze weektekeningen volgen op Facebook."

Kunst van het kijken
Daarnaast geef ik nog steeds tekenlessen op de dinsdag- en woensdagavonden in mijn atelier in Nootdorp. Tijdens deze cursus ligt de nadruk op de techniek (de vaardigheid) van het tekenen en op de kunst van het kijken. Inspiratie vind ik bij de kunstenaars Gustav Kimt en Egon Schiele maar ook bij hedendaagse kunstenaars zoals Arno Kramer, Siegfried Woldhek en Hans de Wit. Ik ben sinds 2013 als kunstenaar verbonden aan Kadmium.

Meer weten? Check www.kadmium.nl/kunstenaars

Strandpalen
!