De Nederpop/rockband De JUF: zaterdag 20 januari te zien in de de V.
De Nederpop/rockband De JUF: zaterdag 20 januari te zien in de de V.

HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

In het parochiehuis van de Bartholomeuskerk aan de Veenweg 36 in Nootdorp is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur een klaverjaswedstrijd. Deelname kost 5 euro, de opbrengst is voor onderhoud aan de kerk. Bel voor meer info naar Piet Mooijman via 015-3108379 of mail naar p.mooijman@ziggo.nl.

Wat beleeft een schippersvrouw aan boord?Op woensdag 24 januari houdt Stanny den Houter-van den Akker hierover een lezing bij de PCOB in de Kickerthoek aan de Prins Willem Alexanderhof 2 in Den Hoorn. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

De padden gaan over vijf weken weer op pad. De KNNV afdeling Delfland zoekt minimaal 250 mensen die willen helpen om de dieren op verschillende locaties in de regio over te zetten. Aanmelden kan bij Geert van Poelgeest via 015–2610048 of afdelingdelfland@knnv.nl. Meer info: www.knnv.nl/afdelingDelfland. Voor mensen die nog nooit padden hebben overgezet is er een centrale instructie op 23 januari van 20.00 uur tot 21.00 uur in het Wijkcentrum De Hofstee aan de Sandinoweg 149 in Delft.

Het Reinier de Graaf Gasthuis, Inloophuis Debora en de ProstaatKankerStichting organiseren dinsdag 23 januari van 16.00 uur tot 17.30 uur een informele bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners. Deze vindt plaats in Inloophuis Debora aan de Aart van der Leeuwlaan 9 in Delft. Aanmelden kan via inschrijven@inloophuisdebora.nl.

Joke Krul geeft op dinsdagmiddag schilderles in aquarel, voor beginners en iets gevorderden. Bel voor meer info en aanmelden naar 06-44092829 of kijk op http://jokekrul.blogspot.com.

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker voert 17 maart het Passiewerk The Crucifixion van John Stainer uit in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg in Pijnacker. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden als projectlid. De repetities starten vanaf woensdag 7 februari en vinden daarna nog vijf keer plaats, van 20.00 uur tot 22.00 uur in het C.J.M.V.-gebouw op de Kerkweg 24 in Pijnacker. Deelname kost 30 euro. Aanmelden kan via oratoriumkoorcantando@gmail.com.

Het orkest Con Sequenza en de sopraan Marta Hut-Musap geven zondag 28 januari vanaf 14.30 uur een winterconcert in de Raamstraatkerk aan de Raamstraat 76 in Delft. Ze brengen werken van Mozart, Vincenzo Bellini, Antonin Dvorak en Franz Schubert. De toegang is gratis. Meer info: www.consequenza.nl. n In het jeugdhuis aan de Kasteellaan in Schipluiden is zaterdag 27 januari van 10.00 uur tot 14.00 uur een kringloopmarkt.

Op het Sint Agathaplein gaat zondag 11 februari om 14.00 uur een stadswandeling van start waarin bomen en fossielen centraal staan. Deelname is gratis. Zie voor meer informatie www.ivn.nl/delft.

De VAK begint vanaf woensdag 31 januari met een maandelijks concert voor en door kinderen. Jonge leerlingen van de afdeling muziek geven in de Binnenhof aan de Westvest 9 dan vanaf 14.30 uur een klein concert waarbij iedereen aanwezig mag zijn.

De Nederpop/rockband de JUF geeft zaterdag 20 januari vanaf 22.00 uur een optreden in de V aan de Voorstraat. De toegang is gratis.