Afbeelding

Hemd van het Lijf: Bart 't Hart

vaste rubrieken

Bart 't Hart (23), beter bekend onder z'n artiestennaam Bartje Biertje, dook laatst uit het niets op in de Top 100 van Bekende Delftenaren.

1. Waarom wil je bij het beeld van Hugo de Groot op de foto?
"Dit beeld spreekt me aan. Ik zie het zelf ook wel zitten om ooit een standbeeld op de Markt te krijgen. M'n notering in de Top 100 van Bekende Delftenaren is een goed begin."

2. Wat doe je zoal?
"Ik studeer werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool in Delft. Verder maak ik dus muziek. Ik draai als dj en maak ook m'n eigen muziek, waarvan de nummers 'Waar is m'n fiets?' en 'Vogels' de bekendste zijn. Het is humoristisch, niet te serieus. De videoclip van 'Waar is m'n fiets' hebben we op één avond in Delft opgenomen."

3. Ben je al lang met muziek bezig?
"Nee. Het is ook een beetje door toeval begonnen. Samen met m'n vrienden Alex en Rutger hebben we een clip gemaakt. Die werd verrassend goed bekeken op YouTube. Het is een een uit de hand gelopen grap."

4. Hoe was je als kind?
"Op school was ik altijd wel bijdehand, maar ook lief en zorgzaam. Verder kon ik goed pingpongen."

5. Hoe belangrijk is humor?
"Het allerbelangrijkste. Het is altijd leuk mensen te laten lachen. Het helpt daarbij wel als je jezelf voor gek zet."

6. Komt er nog meer muziek van Bartje Biertje aan?
"Zeker. Ik ben nu bezig met een album. De eerste zes nummers zijn al klaar. Ze gaan over belangrijke onderwerpen als de liefde en vrouwen. En natuurlijk is ook succes weer een belangrijke thema."

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan…
"… zou ik het Delftse nachtleven over dag al laten beginnen en ervoor zorgen dat Delft 24 uur per etmaal open is. Het Delftse nachtleven heeft nu ook wel wat. Het is ons kent ons. Maar het zou niet erg zijn als er nog een club of iets bijzonders bij zou komen."

8. Waar wil je ooit nog eens een nummer over schrijven?
"Over de mooie kanten van het leven. In mijn geval zijn dat biertjes drinken, kletsen, lachende mensen, lekker weer en de liefde. En dat al die dingen dan samenkomen in één nummer. Een nummer ook waar de Top 40 niet omheen kan."

9. Wat hoop je ooit nog eens mee te maken?
"Dat ik een Delftse held word en een eigen standbeeld krijg."

10. Waar staat Bartje Biertje over tien jaar?
"Misschien ben ik dan wel dè Bekendste Delftenaar, heb ik een album en een eigen radiozender. Radio Yesterday. Zo heette de illegale piratenzender van mijn vader vroeger ook. Ik ben bezig dat nu in de lucht te krijgen. Ja, ik was als kind ook altijd al met allerlei projecten bezig. Ik kan heel erg geobsedeerd zijn door iets. Dan zit ik weer dagen lang beelden van de Tweede Wereldoorlog te kijken, vervolgens ben ik volop met cryptocurrency bezig. Dat ik nu al anderhalf jaar Bartje Biertje ben is best bijzonder. Ik vind het ook lastig vol te houden. Soms heb ik daar helemaal geen zin meer in, dan is m'n hoofd weer ergens anders. Maar de fans verwachten wel wat van me, dus pak ik het steeds weer op."