<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Hemd van het Lijf: Peet Schouten

  vaste rubrieken

Peet Schouten (53) werkte in het verleden als geluidsman regelmatig samen met André Hazes. Tegenwoordig is hij wekelijks als geluidsman op pad met zijn zoon Dré Hazes.

1. Waarom wilde je hier bij Starbucks langs de A13 op de foto?
"Hier spreken we meestal met Dré en zijn tourmanager Jarno af voordat we naar optredens gaan. Vorig jaar waren dat er 230. Onderweg hebben we altijd al de grootste lol. Dré is een normale, leuke en gezellige gast."

2. Wanneer wist je dat je geluidsman wilde worden?
"Dat is zo gegroeid. Toen ik 15, 16 jaar was, was ik overal te vinden waar muziek was en waar ze wel extra handjes konden gebruiken. Grote en kleine dingen. Ik had de mazzel dat ik via André Hazes zijn zoon al leerde kennen toen hij 3, 4 jaar oud was. Liep hij tijdens de cd-presentatie van z'n vader bij mij te klieren. Toen hij ging zingen, werd ik zijn vaste geluidsman."

3. Je hebt ook met zijn vader gewerkt. Hoe was dat?
"André had een vaste geluidsman, maar als die er niet was sprong ik bij. Het was altijd feest. Vooraf was hij altijd heel nerveus, terwijl hij werd getild door zijn fans. Heel bijzonder dat ik met allebei heb mogen werken. Het zou toch mooi zijn als die ouwe nu zag hoe zijn zoon het doet. Want als Dré op het podium staat dan gebeurt er wel wat."

4. Wat gebeurt er dan?
"Je kan natuurlijk de naam Hazes hebben, maar het moet wèl gebeuren. Dré Hazes heeft zijn eigen sound en doet het geweldig. Zijn eerste drie albums werden supergoed verkocht en er komt er komend jaar weer één. Na optredens kunnen we natuurlijk geen uren blijven, maar hij neemt wel altijd even de tijd met fans te spreken of op de foto te gaan."

5. Wat is je mooiste herinnering?
"Dat was het tv-programma de Beste Zangers van Nederland, op Ibiza. Hij zong daar 'Ik leef mijn eigen leven', bijna iedereen was aan het janken omdat het op de sterfdag van zijn vader was en hij won het programma. Daarna explodeerden de telefoons, niet normaal. De boekingen stroomden binnen. Het was voor ons allebei wel een dingetje."

6. Wat doe je verder zoal?
"Ik werk fulltime bij Westamp Geluid in Delft. We verhuren en repareren professionele geluidsapparatuur. Verder hou ik wel van vakanties. Vroeger ben ik ook veel met André en Dré op vakantie geweest. Vader en zoon zijn allebei super super fanatiek met spelletjes. Als André een keer van me won met golfen, dan vond ik de rest van de week overal het briefje terug met de uitslag erop. Tot vervelens toe. Wat ook mooi was, was dat we in Amerika eens naar een karaokebar gingen. Dan zong die ouwe een liedje. Niemand kende ons, maar al die Amerikanen en Engelsen braken daar dan de hele hut af, zo mooi vonden ze het. Toen kwam er, nadat hij een nummer had gezongen, eens een man naar ons toe, die André vertelde dat hij daar mee moest doen. Dan hadden we de grootste lol."

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
"...zou ik de binnenstad wat toegankelijker maken voor de werkende mens. Ik kom overal in het land, maar zo'n situatie als in de autoluwe binnenstad van Delft maak ik nergens anders mee."

8.Van wie zou je nog weleens het geluid willen regelen?
"Ik zou niet weten van wie. Ik ben supertrots dat ik dit nu voor Dré Hazes mag doen."

9. Wat vind je het mooiste aan je werk?
"Elk dag is anders. Ik heb 20 jaar bij de Kabelfabriek gewerkt. Daar heb ik ook fijn gewerkt, hoor, maar soms deed ik de hele week precies hetzelfde. Dat is nu wel anders."

10. Wat wens je voor 2018?
"Gezondheid voor iedereen. En de rest komt altijd wel goed."

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>