De overvolle containers aan de Hooikade.
De overvolle containers aan de Hooikade.

WAT ik zeggen WIL

vaste rubrieken

Leeftijdsdiscriminatie
DELFT - Omdat ik 70 word moest ik mijn bromfietsrijbewijs verlengen. Het is nu nog maar 5 jaar geldig in plaats van tien jaar. Maar ik moest wèl voor tien jaar betalen. Ik vind dit diefstal. Bij gemeente heb ik het nagevraagd. Die zegt: je moet klagen bij RDW. Als ik een week met vakantie ga moet ik toch ook niet voor twee weken betalen? Lekkere melkkoe voor de gemeente.

N v.d. Vliet, Delft

Niet strooien, wel boetes
DELFT – Vorige week zondag, met die sneeuw, heb ik bijna geen strooiwagen gezien aan onze kant van Delft. Mijn zoon van 19 kreeg eerst een aanrijding, kwam daarna de brug niet over en kon geen kant meer uit. Voorbijgangers hebben meerdere glijdende auto's aan de kant geduwd en ook hem op een parkeervak gezet. Daar moesten we hem laten staan, want er was geen doorkomen aan, te gevaarlijk. Kennelijk was er niet genoeg mankracht om te strooien. Dat snap ik nog. Wat ik niet snap, is dat er dan wel genoeg ambtenaren beschikbaar zijn om gestrande auto's te bekeuren. Gewoon even 90 (!) euro... De dagen erop werd ook nauwelijks gestrooid. Ondertussen werden er door de gemeente op social media wel heel veel veren in eigen reet gestoken over hoe goed ze aan het strooien zijn. Toen werd ik echt even niet goed. Dus heb ik onder hun post geklaagd over het niet strooien en wel bekeuren. Nou, voor damage control via social media is budget genoeg hoor! Binnen een mum van tijd kreeg ik bericht terug: 'Ik stuur je reactie door naar Parkeren Delft om handhaving bij dit soort omstandigheden te bespreken.' Mét een privebericht, waarin om een toelichting werd gevraagd. Wow, het leken net mensen. Nou, het enige dat ik van parkeerbeheer heb terug gehad was een standaardbericht met 'vergunninghoudersplek, dus dikke pech'. Totaal niets inhoudelijks, met een noreply-mailadres, zodat je er ook nog eens niets mee kan. Het ging erom dat auto's stranden omdat de gemeente niet strooit! En dat je in noodgevallen een boete krijgt! Maar fijn dat de gemeente kennelijk meer budget heeft voor social media dan voor strooiwagens. Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen hè? Geen service, geen antwoorden, maar wel boetes uitdelen en interessant lopen doen op facebook.

Esther Kraaijenbrink, Delft

Avalex
DELFT – Vorige week zaterdag was de grijze ondergrondse container aan de Hooikade alweer vol. Deze was niet tijdig geleegd door Avalex. Onverrichterzake kon ik dus weer terug naar huis en heb de vuilniszak op het balkon gezet. Op maandagmorgen kwam ik aanlopen met mijn vuilniszak en er was een wagen van Avalex bezig met het legen van de grijze container. Alle zakken die vanaf zaterdagmiddag naast de container waren neergezet (een stuk of 40) stonden netjes op de kade en de chauffeur reed gewoon weg zonder deze zakken in de container te doen. Dat heb ik toen maar gedaan. Ik ben ook geen handhaver van de gemeente die er op zou moeten toezien dat dit niet kan gebeuren omdat de containers niet op tijd geleegd worden en die dit soort zaken zou moeten melden en stappen zou moeten ondernemen om dit soort wangedrag van zowel de bewoners in de wijk als de handelwijze van Avalex aan de kaak zou moeten stellen. Ik meen toch begrepen te hebben dat de gemeente Delft een contract heeft met de firma Avalex, daarvoor betaald en dan ook mag verwachten dat dit soort handelwijze niet voorkomt. Jaarlijks betaal ik een gemeentelijke belasting waaronder ook het ophalen van huisvuil valt. Waarom moet ik dan - als 66-jarige bewoonster - het afval in de container doen welke door bewoners van de wijk gewoon naast de container wordt geplaatst omdat Avalex de container(s) niet op tijd heeft geleegd? Wat is er toch aan de hand met de gemeente Delft waardoor ze dit soort gedrag tolereert en gewoon niet handelend optreedt en het de burger maar laat uitzoeken. Het is toch te gek dat je als burger alsmaar aan het opruimen bent op de Hooikade. Elke week heb ik wel een vuilniszak vol met troep wat mensen gewoon op straat gooien, omdat men te beroerd is om even door te lopen naar de vuilnisbak of de containers.

E. Vasbinder, Delft

!