Een parkeerplek vinden aan de Staalmeesterstraat valt doorgaans niet mee.
Een parkeerplek vinden aan de Staalmeesterstraat valt doorgaans niet mee.

WAT ik zeggen WIL

vaste rubrieken

Verkeersregelaars (1)
DELFT - Op de Hooikade en Zuideinde zijn verkeersregelaars mikpunt van agressie, stond beschreven in de Delft op Zondag van 22 oktober. Dat mag natuurlijk nooit, maar ik snap de frustratie van de fietsers ook wel. Op één of andere wijze lukt het Delft keer op keer om de (milieuvriendelijke) fietsers aan het kortste einde te laten trekken. Nieuwe fietspaden zijn standaard te smal om fietsend naast je kind, een tegemoet komende duo veilig te passeren. Nergens is voldoende ruimte om fietsen neer te zetten. Bij wegwerkzaamheden moeten fietsers verder omrijden dan automobilisten. Tijdelijke oversteekplaatsen zijn onoverzichtelijk en gevaarlijk. Laat bij toekomstige infrawerkzaamheden het belang van de fietser, of beter minimale verkeershinder in het algemeen, van het begin af aan meewegen, bijvoorbeeld in een gewogen aanbesteding. Er zijn genoeg Delftenaren die de Gemeente hierbij willen adviseren.

Ir Maarten Labordus, Delft

Verkeersregelaars (2)
DELFT - Ongelooflijk dat de weggebruikers, in casu fietsers zich zo onbeleefd en onverschillig gedragen. Ik ben er dagelijks getuige van omdat ik als voetganger via de Hooikade de wijk uitloop. Een verzoek aan de fout-rijders om af te stappen wordt met een wezenloze blik beantwoord, of ze duwen zich toch tussen voetganger en muur of hek door, zonder teken van leven. Alsof er geen anderen op de wereld zijn dan zij. Ik vraag mij af: hoeveel hersens heb je dan? En met dat beetje nog studeren ook? Moeilijk. Ik constateer echter ook dat het niet alleen de studenten zijn, ook ouderen kunnen er wat van. Je wijst ze de weg, zij bedanken voor de tip en stappen vervolgens op hun fiets om jawel, de stoep van Hooikade te gebruiken! Hou nu toch eens rekening met anderen, met bewoners, maar zeker ook de met mensen die daar hun werk moeten doen. Het is ondoenlijk om veiligheid te garanderen als een walsmachine ook nog eens moet opletten of er niet toevallig een fietser op zijn weg komt. Want dat heb ik ook gezien. Hoe is het mogelijk!?

L.H. Witting, Delft

Verkeersregelaars (3)
DELFT - Met verbazing heb ik de reactie van wethouder Harpe gelezen in het artikel over de Hooikade, in de afgelopen editie van Delft op Zondag. Met een overdaad aan woorden laat hij weten dat de gemeente zich alweer beraadt op de situatie. Ik citeer: 'Wij tolereren absoluut niet dat onze medewerkers die er staan voor de veiligheid van ons allemaal onbeschoft behandeld worden'. Hierbij vergeet hij even een groep mensen: de bewoners van de Hooikade, Plein Delftzicht en het Zuideinde en omstreken. Zij hebben hier dagelijks mee te maken. Hij heeft het dagenlang laten zitten met een levensgevaarlijke situatie omdat de verkeersregelaars niet meer kwamen opdagen. Ondanks het herhaaldelijk melden via telefoonnummer 14015 komen deze boodschappen kennelijk niet verder. Harpe gaat er gemakshalve ook maar even aan voorbij dat we al decennia lang te maken hebben met het fenomeen 'fietsers die zich nergens wat van aantrekken'. Als je dan een route laat ontwerpen waarbij fietsers richting TU eigenlijk maar één kant op kunnen - want de oversteek over de Westvest is te ingewikkeld voor mensen met een fiets en omrijden doen ze niet - dan vraag je om moeilijkheden. Zeker als dan ook nog de grootste toevoerweg naar en van de TU wordt afgesloten op de meest knullige manier die je bedenken kan. En daar, let wel, één verkeersregelaar neerzet. Bedankt dat u ook niet even de overlast voor de bewoners noemt in de reactie. Die mogen het weer zelf uitzoeken en overhoop gereden worden. Dank voor uw empathie. Met de verkiezingen ga ik mijn stem in elk geval ongeldig maken, want dit gepingpong en heen en weer schuiven van verantwoordelijkheden ben ik meer dan zat.

Edith Vasbinder, Delft

Parkeren
DELFT - Naar aanleiding van het artikel in de Krant op Zondag van 22 oktober over parkeren aan de Staalmeesterstraat en omgeving en de ingezonden brieven van M.J.A. Rust en Lida Visser wil ik namens de Bewonerscommissie Krakeelpolder/Westerkwartier even reageren. Er zijn de laatste jaren al diverse enquêtes geweest over betaald parkeren in de Krakeelpolder. Het resultaat daarvan was telkens negatief. Toen vorig jaar aan de andere kant van de Buitenwatersloot betaald parkeren werd ingevoerd werd de druk in de Krakeelpolder wel erg hoog. Veel voertuigen van bedrijven vanuit onder meer de Buitenwatersloot smalle zijde konden hun busjes niet meer kwijt en gingen parkeren onder het viaduct waar onder meer de muziekverenigingen ook stonden. Het resultaat was dat bewoners die altijd daar hun auto's ook stalden geen plek meer konden vinden om daar waar zij altijd parkeerden geen plek meer konden vinden. Als wij ook nog in aanmerking moeten nemen dat veel bewoners vanuit het Westerkwartier en het personeel van het Stanislascollege ook in de Krakeelpolder hun auto's parkeerden en de vele passanten die met de trein verder moeten en hun auto's parkeerden bij ons, dan is de maat te vol. Logisch dat de vijf dames vanuit de Krakeelpolder handtekeningen zijn gaan verzamelen om betaald parkeren in de Krakeelpolder per februari 2018 in te voeren. Wij zijn als bewonerscommissie erg blij en dankbaar dat zij het initiatief hebben genomen en al hun vrije tijd er in hebben willen steken om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen om betaald parkeren in te voeren. Het is inderdaad heel droevig dat de Muziekverenigingen hun parkeerplekken kwijt zijn, maar ik denk wel dat de gemeente Delft wel een oplossing voor hen heeft. Maar wij hoeven er niet voor te zorgen dat bezoekers die daar regelmatig feestjes vieren parkeerplekken in nemen die bedoeld zijn voor bewoners van de Krakeelpolder en andere passanten zoals de bewoners van het Westerkwartier die denken dat zij gratis parkeren bij ons.

Jan de Vette, Delft