WAT ik zeggen WIL

vaste rubrieken

Fietspad (1)
DELFT – Delft op Zondag opent in de uitgave van 3 september met het artikel over de in het water gereden dame. Ik rij elke dag op dit fietspad. Er moet een behoorlijk grote stuurfout worden gemaakt wil ik in het water terecht komen. Het commentaar op dit incident is niet van de lucht. Maar wat dan te denken van alle andere plekken in Delft, waar je met een grote stuurfout zo in het water ligt? Daar hoor ik niemand over, en terecht. Er wordt hier toch iets over het hoofd gezien: de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Het is zo makkelijk de bestuurders/ontwerpers hier op aan te spreken. Let zelf gewoon beter op!

A.A. Moser Delft

Fietspad (2)
DELFT - Ik las in de vorige editie van Delft op Zondag over de vrouw die in het water was gefietst, bij het station. Een afscheiding tussen fietspad en water zou handig zijn, maar je moet toch wel heel raar fietsen wil je richting Hooikade (dus rechts fietsend) links te water raken! Of zie ík dat verkeerd?

Ellen Clason, Delft

Fietspad (3)
DELFT - Als regelmatig gebruiker van dit fietspad, vanaf Delftzicht naar het station, heb ik destijds ook al de petitie ondertekend in verband met de onveilige situatie. Op weg richting station kom je vaak horden fietsers tegen richting TU. Ze rijden daar drie à vier breed en je moet oppassen niet het water ingeduwd te worden. Bij een harde westenwind moet je daar sowieso opletten om niet het water ingeblazen te worden. Een oplossing van de gemeente met vlonders voor de pleziervaart is natuurlijk ook geen oplossing. Persoonlijk rij ik liever het water in, dan anderhalve meter naar beneden op een houten vlonder te knallen. De enige en juiste oplossing is natuurlijk een hek. zoals die vroeger ook langs de Houtuinen was en nu nog steeds langs de Zuidwal staan. De bedenkers van de Spoorzone zullen dit wel niet mooi vinden, maar zij fietsen daar waarschijnlijk nooit. Wat mij betreft hoeft het niet zo'n peperduur RVS-hek te worden. Een witgelakt stalen hek is even veilig.

Peter Zuyderwijk, Delft