Afbeelding

Brian van Leeuwen

vaste rubrieken

Brian van Leeuwen (43, zittend) maakt met zijn team iedere vrijdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur het programma Delft op Stap op Stadsradio Delft (106.3 fm en 92.9 op de kabel).

1. Waarom wilde je in de studio worden gefotografeerd?
"Omdat dit de plek is waar ik me wekelijks met mijn grootste passie bezighoud: radio maken voor de Delftse stad. Dat doe ik samen met mijn team van heel enthousiaste vrijwilligers."

2. Hoe ben je bij Stadsradio Delft terechtgekomen?
"Ik had gehoord dat Fun X op zoek was naar mensen en ging daar in gesprek. Toen ik er vanaf zag, omdat het me wat teveel leek, vroeg Theo Klein of het me leuk leek om het bij Stadsradio Delft wat kleinschaliger aan te pakken. Dat zag ik wel zitten."

3. Hoe ben je begonnen?
"Ik begon vierenhalf jaar geleden als gastheer, heb later redactiewerk gedaan en heb inmiddels mijn eigen programma. We begonnen met het programma De Zomer is Top en dat sloeg ontzettend aan. Tegenwoordig maak ik elke vrijdag met een fantastische groep vrijwilligers Delft op Stap."

4. Wat is het geheim van een goed programma?
"Eigenlijk moet je vooral je eigen ding doen. De babbel heb ik altijd al gehad en het entertainen zit er van jongs af aan al in bij me, maar ik moest veel bijleren. Daarnaast gaat het vooral om enthousiasme, samenwerking en onderling vertrouwen."

5. Het team is erg belangrijk?
"Absoluut! Het zijn stuk voor stuk enthousiaste luisteraars die hun steentje aan het programma wilden bijdragen. Ze hebben zichzelf aangemeld en het mooie is dat ze elkaar perfect aanvullen. We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en dat gaat geweldig samen."
6. Hoe leeft het programma?
"Het gaat hartstikke goed. Op facebook hebben we al bijna vijfhonderd likes. Als die grens gepasseerd is, scheert technicus Joey zijn hoofd kaal. Verder weten steeds meer bedrijven ons te vinden en maken we radio op locatie, zoals vorig weekend bijvoorbeeld op het Jazzfestival. Het mooie is dat het bestuur hier ook in investeert en steeds geavanceerdere apparatuur ter beschikking stelt."

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
"De burgemeester draagt ons een warm hart toe en dat vinden we ontzettend fijn. Als ik haar was, zou ik jongeren meer de kans geven zich te ontplooien en te ontwikkelen; ze spelen nauwelijks meer buiten. Verder zou ik mijn best doen om Delft wat meer op de kaart te zetten als uitgaansstad. Daar doen wij met Delft op Stap ook een poging toe."

8. Hoe ziet jouw ideale stapavond eruit?
"We gaan elke maand wel een keer op stap met onze vrijwilligers. Zo zie je elkaar ook eens op een andere manier, maar dan delen we zeker ook ideeën over het programma. We bezoeken dan meerdere uitgaansgelegenheden en we merken dat we zeer welkom zijn. Het kan dan ook best laat worden: sommigen zijn soms pas om 6.00 uur thuis."

9. Heb je nog dromen met je programma?
"Eigenlijk zijn we waar we zijn willen, al zou het mooi zijn als meer Delftenaren ons een hart onder de riem steken. We zijn de sport voorbijgegaan als populairste programma en ondernemers en muzikanten weten ons te vinden. Onlangs heeft wethouder Ferrie Förster zelfs aangegeven bij ons in het programma Delft op Stap langs te willen komen."

10. Wat kunnen we in het nieuwe seizoen van jullie verwachten?
"We gaan nog meer op locatie doen. Op zondag doen we eens in de maand De Vrienden van Delft op Stap, waarbij we op verschillende podia livemuziek van verschillende lokale artiesten uitzenden. Daarnaast blijven we vol enthousiasme bezig met het promoten van het Delftse uitgaansleven op de vrijdagavond."