HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Delft voor Elkaar zoekt vrijwilligers voor de Thuisadministratie om Delftenaren die moeite hebben met het ordenen van hun administratie te ondersteunen en adviseren. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@delftvoorelkaar.nlm bellen naar 015-7600200 of meer info vinden op www.delftvoorelkaar.nl/job/vrijwilliger-thuisadministratie.

Ruilkring Delft & Westland organiseert woensdag 1 maart een bijeenkomst in Delft, bij één van de leden thuis. Bel voor het adres naar 06-42661308.

Dirk Jan Schoon verzorgt zondag 26 februari om 15.00 uur in de De Généstetkerk aan de Oude Delft 102 de poort lezing 'Oprecht Katholiek. Verzet en overgave van Port-Royal'. Meer info: www.remonstrantendelft.nl.

In de bewonersruimte van de Caesar Franckflat in Delft wordt vanaf 2 maart de cursus GoedBoos gegeven. Deelnemers krijgen dan tijdens vijf bijeenkomst gereedschappen om om te gaan met boosheid en conflicten. Deelname kost 10 euro. Mail voor meer info en aanmelden naar tonnap2014@gmail.com of bel 06-15262968.

Pvda Delft/Midden-Delfland organiseert woensdag 22 februari vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur in het Rietveld Theater aan het Rietveld 47 in Delft een PvdA-avond over de opbrengst van Wmo en Participatiewet. Onder andere Gijs van Dijk en wethouder Raimond de Prez gaan met elkaar en de zaal in gesprek. Iedereen is welkom.

Delft voor Elkaar organiseert vanaf 8 maart voor de derde keer de training PPEP4ALL. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. Neem voor meer info en aanmelden contact op via 015-7600200 of administratie@delftvoorelkaar.nl. Meer info: www.delftvoorelkaar.nl.

La Red Businessclub organiseert maandag 6 maart in het WestCord Hotel Delft aan de Olof Palmestraat 2 in Delft de powerworkshop 'Werken met een netwerkverlanglijstje'. Meer info: www.lared.nl.

Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV) organiseert al jaren veel activiteiten voor mensen met een beperking. De organisatie zoekt momenteel vrijwilligers. Meer info: www.stichtingvtv.nl/vrijwilligers voor alle actuele vacatures.

In Filmhuis Lumen aan het Doelenplein 5 is dinsdag 21 februari om 10.15 uur de première van de film Paterson, voor moeders en baby's De vertoning is in samenwerking met het Borstvoedingscentrum Delft. Kaartverkoop via de kassa en filmhuis-lumen.nl.

In de Bierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 in Delft is vanaf woensdag 1 maart tot en met zaterdag 15 april een tentoonstelling te zien van de kalligrafie-groep Schriftura onder leiding van Adrianne Koevoets. De tentoonstelling is te bezichtigen op zondag, voor en na afloop van de dienst. Meer info: 015-2610996.

In de Dorpskerk aan de Dr. J. de Koninglaan 2a in Schipluiden is zaterdag 25 februari van 10.00 uur tot 14.00 uur een kringloopmarkt. Mail voor meer info naar toneijk@live.nl of bel 015-3809482.

In de bieb van Den Hoorn is dinsdag 28 februari van 11.00 uur tot 12.00 uur weer een Tabletcafé, voor mensen met vragen over smartphones en tablets. Deelname is gratis, ook voor niet-leden.

Peter Sjinke geeft donderdag 23 februari om 20.00 uur een lezing over popcultuur in Nederland en de rol van MOJO-concerts. Aansluitend wordt de documentaire Madame de Berry vertoond, over het alter-ego van Berry Visser. Locatie: De VAK, Westvest 9. Toegang is gratis voor leden van Delfia Batavorum, niet-leden betalen 5 euro. Meer info: www.delfia-batavorum.nl