Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 9 februari 1997. Acht leerlingen van de Max Havelaarsschool hadden toen gecollecteerd om geld in te zamelen voor de door brand gevelde kinderboerderij aan de Korftlaan. Dat leverde ruim 3700 gulden op. Er werden 'zelfs briefjes van 10 en 25 gulden gegeven', vertellen de kinderen trots. Ook de buren uit Pijnacker leven mee met de Delftse kinderboerderij, De Gemeente Pijnacker doet een flinke duit in het zakje en doneert 2500 euro.
In de rubriek lezers schrijven uiten Delftenaren massaal hun ongenoegen over het plan om een parkeergarage onder de Markt aan te leggen. Een 'dwaas plan', 'heiligschennis', 'te onzinnig om over na te denken' en 'absurd', oordelen lezers van Delft op Zondag.
De Delftse Houtloop van begin februari heeft twee nieuwe parcoursrecords opgeleverd. Ute Wendel liep de 3,5 kilometer in 15 minuut 19, Marcel Kijkuit legde de 7 kilometer af in een tijd van 23 minuten en 46 seconde.
Een Philips Fizz GSM mobiele telefoon kostte 800 gulden, voor een 'mooie broccoli' moest 99 cent worden neergelegd.