HET is maar dat u het WEET

  vaste rubrieken

Voor gezinnen is opvoeden soms pittig. Sommige gezinnen missen iemand in de buurt om zorgen en opvoedervaringen mee te delen. Heb je ervaring in opvoeden of affiniteit met het gezinsleven dan komt Home-Start van Humanitas graag in contact met jou. Bel voor meer informatie of aanmelden naar coördinator Ina Gebuijs via 0612461090, mail naar hs.delft-rijswijk@humanitas.nl of kijk op www.home-start.nl.

Johnson & Johnson openen nieuwjaar bij Café de Wijnhaven. Het duo geeft hier zondag 1 januari om 15.30 uur een optreden. In hun muziek zijn flarden blues, country en folk terug te vinden. De toegang is gratis.

In het Meisjeshuis aan de Oude Delft 112 geeft Margriet van der Goes op donderdag 19 januari om 19.30 uur een lezing over de bergvolkeren van Myanmar, die in afgelegen gebieden leven. Ze toont tevens foto's. De toegang is gratis voor leden, niet leden betalen 5 euro.

De Sportraad Pijnacker-Nootdorp organiseert woensdag 11 januari het Nieuwjaar-Sportcafé. Dit vindt vanaf 20.00 uur plaats bij RKDEO aan de Sportparkweg 30 in Nootdorp.

Joke Krul geeft zaterdag 21 en 28 januari de teken- en schilderworkshop 'Schetsen & tekenen, in acryl' voor beginners en iets gevorderden. Bel voor meer informatie en aanmelden naar 015-2137337, mail naar jokekrul@noknok.nl of kijk op http://jokekrul.blogspot.com.

Ook in het nieuwe jaar is het Taalpunt Schipluiden open. Dinsdag 3 januari is het Taalpunt Schipluiden weer geopend van 11.00 uur tot 12.00 uur in het Servicepunt Schipluiden/ de Dorpshoeve aan de Keenenburgweg 10.Wie taalvrijwilliger wil worden of beter wil leren en schrijven, is van harte welkom. Zie voor meer informatie www.debibliotheekmm.nl.

Senioren en andere automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 12 januari of op 9 februari terecht bij de RijbewijskeuringsArts in het Wijkcentrum Delft Noord aan de Brasserskade 77. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 036-7200911 of kijk op www.rijbewijskeuringsarts.nl.

In het Floratheater aan de Verwersdijk 1 is zondag 1 januari vanaf 00.17 uur de New Years Eve 21+ Party. De dj's 2 Takes & Sander draaien dan muziek uit de jaren '60, '70, '80 en '90. De entree bedraagt 10 euro. Vrijdag 27 januari is weer een feestje in het Floratheater, dan is de floraNITE 21+ Dance.

Ervaren sopranen, mezzosopranen en alten kunnen zich nu inschrijven voor het Koorproject Stabat Mater. Dit project wordt georganiseerd door Koorschool Delft in samenwerking met de oud-katholieke parochie aan het Bagijnhof. De 8 repetities beginnen in februari en worden besloten met een uitvoering van dit prachtige muziekstuk van G.B. Pergolesi op 9 april. Alle informatie en een inschrijfformulier is te vinden op www.koorschooldelft.nl. 

Meer berichten