Afbeelding

Zowel jong als oud smult van lekkernijen Toko Ramee

vaste rubrieken

DELFT – Authentieke gerechten en lekkernijen uit Indonesië, vers bereid in eigen keuken volgens traditioneel recept. Daarnaast diverse etenswaren, ingrediënten en gebruiksvoorwerpen uit de Aziatische keuken. U vindt het allemaal bij Toko Ramee aan de Papsouwselaan 129, al bijna een halve eeuw.

Eigenaar J.A. Darmadi houdt de tradities van zijn schoonouders, vader en moeder Tan, in ere. Zij kwamen in de jaren 1960 vanuit Indonesië naar Nederland en startten hier in 1968 met hun toko.
Tot zijn grote genoegen ziet Darmadi steeds meer jonge mensen hier over de drempel stappen. "Ze leren de Indonesische keuken kennen als ze er op vakantie gaan en willen die gerechten graag ook thuis eten. Daar kunnen wij met onze gerechten en hapjes voor zorgen." De toko is recentelijk verbouwd en biedt naast de entree zitgelegenheid, zodat mensen die wat te eten komen afhalen dit hier ook kunnen nuttigen. De bekende rijsttafels, maar ook typisch Indische hapjes als pasteitjes, risoles, spekkoek en lemper zijn bij Toko Ramee verkrijgbaar. Daarnaast verzorgt het bedrijf desgewenst de catering bij feesten en partijen.
Toko Ramee is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. Zie ook www.tokoramee.nl.