Afbeelding

Het is maar dat u het Weet

vaste rubrieken

Editie: Week 15, Jaargang 21 |

Talk to the Cat speelt een J.J. Cale tribute in De Wijnhaven. Zondag 14 april vanaf 15.30 uur is het er gratis genieten van lekkere jaren ’70-muziek.

Maandag 15 april is er in Café-Restaurant Mielus (Markt 70-72) vanaf 19.00 uur een voorjaarsveiling. Tussen 14.00 en 17.00 uur is de inbrengtijd en van 17.00 tot 19.00 uur is het ‘kijkuurtje’. Misschien is er dat dingetje aanwezig waar je al jaren naar op zoek bent.
Of denk je als deelnemer aan een vrijmarkt met Koninginnedag je slag te slaan met een goede inkoop.

Op zaterdag 20 april is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt heerlijk rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen. De markt wordt gehouden in en om de Dorpskerk, Dorpsstraat 3.

Bierhistorie Delft organiseert op vrijdag 26 april een bierproeverij. Deze bierproeverij begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Gereedschappen museum van de gebr. Mensert aan de Drie Akerstraat 9. Zie voor verdere informatie www.bierhistoriedelft.nl.

The North - Stream Quintet speelt eigen arrangementen op bekende Jazz-Standards. Niet bang voor het mixen van verschillende stijlen, gooien ze melodische en harmonische concepten ondersteboven en nemen de luisteraar mee op reis door verschillende stijlen en stemmingen. Ga het beleven op zaterdag 13 april in Café 't Boterhuis (vanaf 21.00 uur) en zondag 14 april in Café De Engel (vanaf 16.00 uur).

Op 20 april vindt in Nootdorp de kledinginzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan van 09.00 tot 12.30 uur uw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij Rijck recyclingbank, Koningin Julianastraat 1.

Op zaterdag 13 april zijn twee Delftse bands - Rock Morton en Horse - van plan om Grandcafé Verderop opnieuw uit haar voegen te laten barsten.  DJ Ivan maakt het geheel in stijl af met een speciale editie van Swing Verder in Rock. De zaal gaat om 21.00 uur open. Dus heb je zin in een stampende, dampende, knallende Swing Verder in Rock, kom dan op 12 april naar de Westvest 9.

70-Plussers, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten, die een rijbewijskeuring moeten ondergaan, kunnen 23 april terecht bij Regelzorg in Woonzorgcentrum Abtswoude aan de Aart van der Leeuwlaan 332. Dit kan alleen door een afspraak te maken via het landelijk afsprakenbureau, telefoon: 088 - 23 23 300.

Zondag 14 april spelen jonge muziektalenten van het Conservatorium in Den Haag en Delftse amateurmusici van kwintet 'Kwintvlaag' in de serie 'Tonen van Toppers' in het Rietveld Theater in Delft. In het programma 'Zo leraar, zo leerling, zo zoon' werken van onder andere Mozart, Ibert, Ligeti, Mendelssohn en Escher. Kijk op www.rietveldtheater.nl voor meer informatie.

Op 16 april wordt in De Rijstuin – Woudseweg 26 - een gebedsbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst (die om 20.00 uur begint) wordt er een korte inleiding gegeven over het gebed. Thema’s kunnen zijn: de vervolgde christenen, ziekte en nood, verdriet om verlies, vrede voor de wereld, Israël. Vooraf thema’s of gebedspunten doorgeven kan via alupker@alupker.nl.

PleaSe! Hop. Ja, hoppen en niet meer stilstaan, daar komt het op neer bij deze Amsterdamse band die in de afgelopen maanden mee toerde in de Popronde. Verrassend en ontzettend verfrissend, aanstekelijke funkadelic hiphop. Zaterdag 13 april, gratis vanaf 21.30 uur in de V aan de Voorstraat.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12