Logo delftopzondag.nl
Volgens Michel Immers kan het dit jaar weleens een mooi seizoen worden (Foto: Roel van Dorsten)
Volgens Michel Immers kan het dit jaar weleens een mooi seizoen worden (Foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

DVC hoopt op een stuntje en plaatsing voor de finaledag

  sport

DELFT – De voorrondes van deze editie van de Stad Delft Bokaal worden gespeeld op het terrein van DVC. De gastheren staan te popelen!

Volgens trainer Michel Immers kan het dit jaar weleens een mooi seizoen worden. “Toen ik hier twee jaar geleden aantrad, was er helemaal niks en vanaf dat punt zijn we gaan bouwen. Ik moet zeggen dat het de goede kant op gaat. De jonge jongens met wie we zijn begonnen worden echte mannen; dat werd naarmate de competitie vorderde wel duidelijk.”
Het zou mooi zijn als dat tot een kwalificatie voor de finaledag van het toernooi zou leiden. “Dat zou een mooie stunt zijn, want met Vitesse Delft, Full Speed en Ariston ’80 hebben we geduchte tegenstanders. De wonderen zijn de wereld echter nog niet uit; een paar seizoenen geleden won SEP het toernooi ook op eigen veld.”
Volgens Immers, die als trainer bijgestaan wordt door zijn tweelingbroer Marco, snakt Delft meer dan ooit naar de traditionele seizoensopening. “Mensen willen in deze gekke tijden de zinnen weer een beetje verzetten; elkaar zien, een wedstrijdje kijken en de ellende van de afgelopen maanden even vergeten.”
Ook de spelers staan te trappelen. “De eerste training afgelopen dinsdag was pittig en de ervarener jongens kregen meer weerstand van de jonkies dan ze gewend zijn. In het begin werd er wel wat geklaagd, maar uiteindelijk zien ze allemaal in dat dit de manier is om echt wat te bereiken. Daarnaast zijn de voorwaarden weer een stukje beter: we worden door Delta Team volledig in het nieuw gestoken en ten opzichte van het afgelopen jaar is de selectie sterker. Als club hebben we de weg naar boven weer te pakken en het zou mooi zijn als dat leidt tot een stuntje in de Stad Delft Bokaal.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten