Als het aan trainer Rob de Lange ligt, verlaat de bokaal zaterdag het complex van DHC niet (Foto: Roel van Dorsten)
Als het aan trainer Rob de Lange ligt, verlaat de bokaal zaterdag het complex van DHC niet (Foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

DHC treedt op oorlogssterkte aan in Stad Delft Bokaal

sport

DELFT – Het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal wordt dit jaar georganiseerd door DVC en DHC, de club die in 1976 het initiatief tot het toernooi nam en de bokaal veertien keer opeiste.

Als het aan trainer Rob de Lange ligt, verlaat de bokaal aanstaande zaterdag het complex van DHC niet. “Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van wedstrijdjes van twee keer een kwartier, daarom treden we niet altijd aan met de sterkste groep. Vaak kiezen we voor het DUNO-toernooi, waar we ons met andere clubs kunnen meten. Ik vind het echter van goed gastheerschap getuigen om nu wel met de sterkste groep aan te treden.”
De Lange trapte afgelopen dinsdag af voor het komende seizoen. “Je merkt dat de jongens er zin in hebben. In sportief opzicht is het heel jammer dat we de nacompetitie niet konden spelen vanwege het coronavirus, zeker als je ziet dat we steeds completer begonnen te raken. Aan de andere kant besef je wel dat het maar voetbal is als er doden vallen.” De oefenmeester heeft hoge verwachtingen van het komende seizoen. “Want van de basiself zijn we alleen Joren Tromp kwijtgeraakt, terwijl we ons wel hebben weten te versterken; met Jordy Brouwer hebben we ook onze centrumspits weer terug. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een mooi seizoen kan worden, maar dan moet wel iedereen fit blijven.” Het seizoen begint aanstaande dinsdag op de velden van DVC. “En we gaan ons best weer doen om het Delftse voetbalpubliek te vermaken. Het is altijd weer, een soort reünie, waar je veel bekenden tegenkomt. De wedstrijdjes van twee keer een kwartier maken het voor ons lastiger, maar we gaan er alles aan doen om die bokaal in de wacht te slepen. We hebben er in ieder geval heel veel zin in!”