Dina (DHC), Kevin den Os (trainer), Rayan (DHC), Robbie Notenboom (trainer), Avery (Ajax), Tino (SV Den Hoorn) en Shammah (DHC) (Foto: Koos Bommelé)
Dina (DHC), Kevin den Os (trainer), Rayan (DHC), Robbie Notenboom (trainer), Avery (Ajax), Tino (SV Den Hoorn) en Shammah (DHC) (Foto: Koos Bommelé)

Voetbalschool NIRO gaat van start!

sport

DELFT - Delft is een voetbalschool rijker: NIRO. De visie van oprichters Kevin den Os en Robbie Notenboom? Spelers laten groeien. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.

Door Cheyenne Toetenel

"Het idee voor een voetbalschool was er al langer, maar er was nooit het juiste moment om door te pakken", vertelt Den Os. "In de coronaperiode vielen wat dat betreft de puzzelstukjes op hun plek. We hebben onze ideeën uitgewerkt en zijn nu klaar om te starten." De voetbalschool draagt de naam NIRO; vernoemd naar Nico en Rob, de vaders van Den Os en Notenboom.

Compleet pakket
Het trainen van tactiek en techniek is uiteraard de hoofdzaak, maar daarnaast bieden de heren meer. "Wij willen niet alleen op het veld helpen, maar ook erbuiten. Uiteraard alleen wanneer de speler daar zelf behoefte aan heeft, anders houden we het bij trainen. Voor kinderen die moeite hebben met school, hebben wij een huiswerkbegeleider rondlopen. Maar ook kinderen die problemen hebben met bijvoorbeeld rouwverwerking, gescheiden ouders, het zelfbeeld of zelfvertrouwen ondersteunen wij indien nodig met maatschappelijke hulp." Dat die ondersteuning belangrijk is, weten de twee uit eigen ervaring. Notenboom verloor zijn beide ouders op jonge leeftijd, Den Os zijn vader. "Wij hebben daar eigenlijk veel meer hulp bij nodig gehad dan wij hebben gekregen", vertelt Notenboom. "Zodra je op het veld stapte, verwachtte iedereen dat je presteerde. Als ik daar achteraf op terugkijk, had ik gewild dat er meer aandacht voor de situatie was geweest." De heren zelf willen het daarom anders aanpakken. "Wij willen een goede band opbouwen met spelers én ouders." De spelers zijn bij het tweetal in goede handen. De heren speelden zelf onder meer bij Feyenoord, ADO Den Haag en NAC Breda, maar de langste periode bij DHC. Den Os: "We hebben met veel goede trainers gewerkt. Al die kennis die wij hebben opgedaan kunnen wij nu zelf overbrengen op de kinderen." Notenboom heeft zelf een opleiding en carrière in het maatschappelijke werk, wat goed van pas komt om het 'complete pakket' aan te bieden.

Samenwerking
Een maatschappelijk werker hebben de mannen zelf in huis en er is een coöperatie met een huiswerkbegeleider, maar om het pakket nog completer te maken zijn de mannen ook een aantal andere samenwerkingen aangegaan. "Zo kunnen onze spelers altijd terecht bij Fysioplein Delft", aldus Notenboom. "Zij kunnen adviseren hoe om te gaan met een blessure of bijvoorbeeld groeipijn. Met videobeelden analyseren zij hoe iemand beweegt en vervolgens stellen zij een geschikt plan op." Daarnaast is Theo Kastanidis betrokken bij de voetbalschool. "Hij is Performance Analist bij Feyenoord en gaat onze spelers adviseren bij fitheid en herstel. Dat is echt een meerwaarde, want hij behoort tot de top." Ook willen ze de leden met jaarlijkse acties in aanraking laten komen met de West Africa Foundation.

Trainingen
De eerste training van voetbalschool NIRO wordt een bijzondere. "Op vrijdag 4 september pakken we van bij DHC uit met een open training, waar iedereen vanaf 6 jaar welkom is", vertelt Den Os. "Het programma start om 15.30 uur en we trainen van 16.00 uur tot 17.00 uur. We doen allerlei leuke oefeningen en het is zo goed als zeker dat Ajax-speler Sergiño Dest komt openen met zijn brassband." Deze training is gratis, graag wel van tevoren even aanmelden per mail. Na de opening vinden elke vrijdagmiddag en zondagochtend trainingen plaats, op de pas aangelegde kunstgrasvelden van DHC. "We geven per dag drie trainingen van een uur, met binnen elke training maximaal 10 spelers per trainer om iedereen persoonlijk te kunnen begeleiden. Wij vinden het belangrijk dat we van iedereen weten wat zijn of haar kwaliteiten binnen en buiten het veld zijn." Bij inschrijving kunnen verschillende pakketten worden afgenomen: de standaard techniektrainingen, maar ook individuele trainingen of linietrainingen. Mocht je behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding bij je transfer, helpen Den Os en Notenboom graag. "Wij kennen de kwaliteiten van de speler en kunnen ondersteunen bij het maken van lastige beslissingen." Toch benadrukken ze dat de school niet alleen bedoeld is voor voetballers die streven naar betaald voetbal. "Ook spelers die het naar hun zin hebben bij hun amateurclub helpen wij graag om beter te worden!"

Uitstraling
Binnen NIRO willen ze eenheid uitstralen. Daarom krijgt elk lid een eigen tenue om in te trainen "Zo creëren we het groepsgevoel, ondanks dat ze allemaal bij andere clubs spelen." Daarnaast komen Den Os en Notenboom met hun eigen merchandise. "Hoodies, t-shirts en petjes, zodat ze zich verbonden voelen met de voetbalschool." Ook is er de mogelijk om een eigen professionele poster, kaart of voetbalvideo te laten maken. "Ons motto is ook: be your own hero!"

Aanmelden
Weet jij nu al dat dit dé voetbalschool is waar jij jouw talent verder wil ontwikkelen? Schrijf je dan alvast in. De eerste twintig personen krijgen 10 procent korting! Ook goed om te weten: NIRO is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zij helpen jongeren aan het sporten met financiële steun.

www.niro-legacy.nl
info@niro-legacy.nl
Instagram: niro_legacy