Logo delftopzondag.nl
Jaap Holierhoek, Fin van Berkum en wethouder Karin Schrederhof zorgen voor de officiële opening van de gerenoveerde accommodatie van DHL en symboliseren de verbinding tussen 'oud' en 'nieuw'. (foto: Koos Bommelé)
Jaap Holierhoek, Fin van Berkum en wethouder Karin Schrederhof zorgen voor de officiële opening van de gerenoveerde accommodatie van DHL en symboliseren de verbinding tussen 'oud' en 'nieuw'. (foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Alleen maar blije gezichten in de nieuwe accommodatie van DHL

  sport

DELFT - Dat DHL niet alleen een roemrijk verleden, maar ook goede toekomstperspectieven heeft, is al enige tijd duidelijk. Zondagmiddag werd dit gegeven extra kracht bijgezet met de opening van de volledig gerenoveerde accommodatie.

Door Alphons de Wit jr.

Al anderhalf uur voor aanvang van de derby tegen Full Speed was het al een gezellige drukte aan de Brasserskade. Een aantal clubmensen leidde sponsoren en andere belangstellenden rond door het vernieuwde onderkomen van 'De Leeuwen'. Terwijl de mannen van Full Speed zich klaarmaakten voor de wedstrijd tegen DHL sprak voorzitter Sjaak Lispet ze nog even grappenderwijs toe: "Mannen, het ziet er hier dan wel allemaal prachtig uit, maar ik ga ervan uit dat jullie deze kleedkamer vanmiddag goed slopen."
Een halfuur later was het tijd voor de officiële opening, waarbij voorzitter Paul de Bree aangaf een trots man te zijn. "Ik ben vooral trots op het feit dat er sprake geweest is van een geweldige samenwerking. Daarbij gaat het niet alleen om het werk van PK Bouw en de onderaannemers, maar ook om het ontwerp van architecte Laura Atsma van Fokkema en partners. Zij is hier als moeder van een jeugdlid ingestapt en heeft het gehele proces, ook dat met de vergunningen begeleid. Daarnaast hebben we de bouwcommissie, het onderhoudsteam en de ouders die geholpen hebben met het schoonmaken van het hele gebouw. Daarnaast hebben we van onze huurders, de bso die van de faciliteiten gebruikmaakt, DelftSki en loopclub Felix geen wanklank gehoord, ondanks het feit dat het hier toch best wat rommelig was."
Toch benoemde de preses met een knipoog ook een 'minpuntje' aan de accommodatie. "Want het metselwerk is door mensen van Full Speed gedaan."

Planning
Na de toespraak van De Bree was het de beurt aan wethouder Karin Schrederhof, die De Brees doorzettingsvermogen en charmante voorkomen prees en aangaf dat de voorzitter mensen weet te inspireren om net even een stapje harder te lopen dan ze aanvankelijk van plan waren. "Ik heb een bouwkundige achtergrond en toen ik de planning hoorde, had ik nooit verwacht dat de werkzaamheden vandaag al zouden zijn afgerond. Toch is het gelukt. Daarbij ben ik onder de indruk van het werk van de architect: het is mooi, simpel en functioneel, waarbij ook elementen uit het oude gebouw in ere worden gehouden. Met deze accommodatie is DHL voorbereid op een mooie toekomst; een toekomst waarvoor we met de overige verenigingen aan de Brasserskade een langetermijnvisie aan het opstellen zijn. Ook die samenwerking verloopt ontzettend goed en dat is fijn om te zien."
Aannemer en oud-spits van DHL Peter Kouwenhoven heeft geen moment gedacht dat de planning te ambitieus was. "Als ik aan zo'n opdracht begin, heb ik liever een deadline om naartoe te werken, dan dat men zegt: 'kijk maar wanneer je tijd hebt'. We hebben met de onderaannemers onze schouders eronder gezet en ook de samenwerking met de vrijwilligers van DHL liep geweldig. Al met al is het een uitdagend project geweest: het resultaat is hartstikke mooi."

Oud en nieuw
Dat de club het rijke verleden koestert, blijkt wel uit het feit dat delen van het gebouw intact zijn gebleven, maar ook uit de manier waarop de accommodatie officieel werd geopend. Hierbij liepen het oudste lid Jaap Holierhoek (85) en het jongste lid Fin van Berkum (6) samen met wethouder Schrederhof door het papier dat voor de deur van de kantine naar de nieuwe ontvangsthal was gespannen. Bovendien is de hal rond de kleedkamers een Hall of Fame, waarin de clubgeschiedenis in beelden is vastgelegd.
Penningmeester Robert Overgaag kijkt vanaf een afstandje tevreden toe. "Hier zijn we al zeven jaar mee bezig en nu is het eindelijk zover. Het was wel even nodig, want de oude accommodatie belemmerde ons in de plannen om door te groeien. Dan moet je iets en ik moet zeggen dat het prachtig is geworden. Zo kunnen we er als vereniging weer tegenaan."
Even verderop wijzen de supporters van Full Speed op een plaatje dat aan de buitenkant in de muur geschroefd is, met daarop de tekst 'De eerste steen gelegd door Full Speed'. "Moet kunnen toch?", lachen Ronald Verhaar en Marcel Besse, die de verrichtingen van hun cluppie komen bekijken. Waar de middag voor DHL zo mooi begon, zijn het de mannen van Full Speed die met een 1-4 overwinning aan de haal gaan en de eerste periode binnenslepen. In de kleedkamer gaat het dak eraf, maar de spelers geven gelukkig geen gehoor aan de oproep van hun voorzitter aan het begin van de middag. Wel vieren zij hun succes in de kantine van DHL, waar zanger Wesley Broens er voor iedereen een feestje van maakt.

Alphons de Wit
Meer berichten