<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Jiu jitsu bij Budo Gouweleeuw heeft alles in zich: conditie, techniek en inzicht
Jiu jitsu bij Budo Gouweleeuw heeft alles in zich: conditie, techniek en inzicht (Foto: )

Jiu jitsu bij Budo Gouweleeuw

  sport

DELFT - Budo Gouweleeuw (BG) is in het Delftse waarschijnlijk bekend vanwege de judolessen die worden gegeven, maar jiu jitsu staat ook al vele jaren op het sportieve menu.

Jiu jitsu, kan vertaald worden als 'zachte kunst' of 'soepele techniek'. Het is een Japanse zelfverdedigingskunst, die zijn oorsprong vindt bij de samoerai. Vanuit het jiu jitsu zijn diverse andere zelfverdedigingsvormen en -sporten voortgekomen, waaronder aikido en judo.

Plezier
Het voornaamste doel is met plezier en op een sportieve manier bezig zijn met de vele technieken die het jiu jitsu rijk is. Wekelijks staat er een thema centraal en aan de hand van deze thema's komen alle technieken aan bod.
Jiu jitsu bestaat uit werp- en greeptechnieken gecombineerd met slag-, stoot-, en traptechnieken. Eén van de belangrijkste principes is het gebruik maken van de kracht en vaart van je tegenstander, om bijvoorbeeld een klem, een verwurging of een worp uit te voeren. Onder deskundige leiding van drie jiu jitsu leraren: Robin Jansen en Ron en Kasper de Leeuw.

Ervaringen
Bart (54): "Jiu jitsu brengt mij kracht, balans en lenigheid. Lekker trainen op techniek en conditie. Elke avond is weer een feestje. Daarna ben je moe maar voldaan!"
Marco (49): "Ik train nu 1 jaar jiu jitsu bij BG. Ik had al een achtergrond in judo, maar ik heb erg veel plezier bij het ontdekken van judo in het jiu jitsu. Trainen bij BG kan op ieder zijn eigen niveau en tempo doen. Het is een gezellige club, leden en docenten."
Masja (40): "Ik stopte met sporten toen ik kinderen kreeg, maar wilde na een tijdje weer wat gaan doen. Ik ging naar BG voor jiu jitsu en ik vond precies wat ik zocht: zowel inspanning als ontspanning en een fijne groep mensen - onder hen gelukkig ook andere beginners. De trainingen zijn een fijne combinatie van lekker actief bezig zijn en het aanleren van zeer diverse nuttige technieken. Als vrouw alleen op straat voel ik me een stuk zekerder."
Eric (61): "Ik train al jaren met veel plezier bij BG. De lessen zijn leerzaam en leuk. Het maakt niet uit of je jong of oud, handig of niet zo handig bent. Een doet op zijn/haar niveau mee. Daarnaast is de sfeer tussen de leden en instructeurs erg goed, men is betrokken. Nieuwe leden worden snel opgenomen in de groep. Ik ben van plan nog jaren door te trainen."
Jesse (53)
: "Stoten, trappen, werpen en klemmen, dat is waar jiu jitsu om draait. Een heel veelzijdige vechtsport. Daarnaast is de sfeer bij BG heel goed. Kortom: waarom zou je het niet eens komen proberen?"
Francis (57): "De lessen vind ik erg prettig omdat iedereen op basis van respect en vertrouwen met elkaar kan trainen. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent of welk niveau je hebt. De leraren stimuleren je op een deskundige manier om je niveau te verbeteren. Omdat je zelf bepaalt hoe intensief je dat doet, is het voor mij een ideale manier om ook mijn conditie te verbeteren."
De jiu jitsulessen worden gegeven in de dojo: Willem Bilderdijkhof 165 in Delft. Zie: www.budogouweleeuw.nl voor het lesrooster (beginners: donderdag 19.00 uur). Een proefles is gratis. Kom gerust eens kijken!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>