<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De Halve Marathon Oostland voert naar de Groenzoom tussen Pijnacker en Berkel
De Halve Marathon Oostland voert naar de Groenzoom tussen Pijnacker en Berkel (Foto: )

Halve Marathon Oostland: een mooie, snelle route

  sport

PIJNACKER - Op zondag 8 september staat hij weer op de rol voor de fanatieke hardloper, de Halve Marathon Oostland (HMO), met start en finish in Pijnacker.

Door Ruud Stift

De Halve Marathon Oostland (HMO) start in Pijnacker, voert de lopers door het centrum van Berkel en vervolgens keert men terug naar Pijnacker door de Groenzoom. Kortom: een prachtige route!

Prachtige mix
Ferry van Lier, voorzitter: "De HMO is elk jaar een prachtige mix van een mooie, snelle, route en veel enthousiaste toeschouwers in Berkel en Pijnacker. Naast een halve marathon staan er ook een 10 km, een 5 km en twee kids runs (600 meter en 2 km) op het programma. Start en finish is in het centrum van Pijnacker waar van alles is georganiseerd. Goed bereikbaar en alles overzichtelijk dicht bij elkaar. Voor de toeschouwers is er genoeg te doen. Het is altijd enorm gezellig op het Raadhuisplein. Bij de kinderen is vooral de klimwand favoriet en enorm populair. "

Deelnemers
We hebben een sterk deelnemersveld met onder meer Nick van der Poel en Mike Teekens. Nick van der Poel is de trotse houder van het parcoursrecord van 1:09:13, gelopen in 2017. Ook kinderen worden gestimuleerd om mee te doen. We doen dat onder meer door het uitreiken van een scholenprijs. De school die zorg draagt voor de meeste deelnemers aan de start krijgt deze overhandigd. Vorig jaar hadden we ruim 300 kinderen die meededen aan één van de twee kids runs. De HMO bestaat sinds 2013 en is ieder jaar gegroeid in populariteit. Een bewijs dat het een leuke goed georganiseerde loop is. In totaal hadden we in 2018 1600 deelnemers."

Inschrijven
"In het kader van 'vrijwilligers steunen vrijwilligers' kiezen we ieder jaar een goed doel. Dit jaar is dat de scoutinggroep Berkel 'Olave st. Claire': https://halvemarathonoostland.nl/goede-doel/ De HMO wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Die zijn al het hele jaar bezig met de voorbereidingen. Op de grote dag zelf, zondag 8 september, zijn er ruim 200 vrijwilligers enthousiast actief. Voorinschrijven is mogelijk tot zondag 1 september via de site www.halvemarathonoostland.nl Hier is ook meer informatie te krijgen over bijvoorbeeld het parcours.
Na inschrijving en ophalen startnummers wordt om 11.30 uur begonnen met de warming-up voor de kids run op het Raadhuisplein. Om 11.45 uur start de Ziezo mini kids run over 600 meter (leeftijd: 4 tot 7 jaar). Om 12.00 uur wordt de 2 kilometer kids run voor lopers t/m 12 jaar weggeschoten. Om 12.30 uur worden de kids run prijzen uitgereikt op het Raadhuisplein. Een half uur later is het tijd voor het hoofdgerecht, de Veldwerk Halve Marathon Oostland. Om 13.35 uur start de Flaton 10 kilometer en om 13.55 uur gaan de lopers aan de Velux 5 kilometer van start. De eerste lopers van alle afstanden finishen rond 14.00 uur. Om 15.00 uur worden de prijzen voor de 10 en de 5 km uitgereikt, om 16.00 de prijzen voor de Veldwerk HMO."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>