<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Marco van Blitterswijk zet aan namens SEP op de rechterflank
Marco van Blitterswijk zet aan namens SEP op de rechterflank (Foto: )

Het Elftal van Marco van Blitterswijk

  sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen.
Deel 7: Het Elftal van Marco van Blitterswijk (21), speler van derdeklasser SEP. Positie: rechtsbuiten.

Door Ruud Stift

Marco is een kind van de club. Hij loopt er al vanaf zijn 4e rond. Plannen om naar een andere club te verkassen heeft hij dan ook niet. "Nee, hoor. Ons eerst maar eens revancheren voor het minder gelukkige vorige seizoen. De focus en concentratie moet er de hele wedstrijd zijn. Ik zou ook graag meer aan voetballen toekomen i.p.v. de lange bal spelen."

-Hoe ziet jouw favoriete Fantasty Football Team eruit?
"Als keeper Edwin van der Sar. Mijn vier verdedigers zijn Alexander Arnold, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nicolas Tagliafico. Op het midden speel ik met een nummer 10, met de punt naar voren: Frenkie de Jong, Paul Pogba en Marco Reus. Mijn drie spitsen zijn: Raheem Sterling, Johan Cruyff en Jadon Sancho (voor de leek: van Borussia Dortmund..). Ik kies dus voor de nieuwere lichting met all time favourite nummer 14 als 'da's logisch!' Een leuk elftal om mee voor de dag te komen, toch?"

-Favoriete vakantiebestemming?
"Curaçao. Ik heb daar familie wonen, een zus van mijn moeder. Zodra het kan, vier ik mijn vakantie daar. Ik ben er nu zo'n 5 keer geweest. Het is natuurlijk ook lekker goedkoop, want daar heb ik gratis kost en inwoning. Mijn tante is altijd heel blij als ik weer eens voor twee weken kom buurten. Ze woont in Brievengat, ongeveer 20 minuten van Willemstad. Mijn ouders gaan om de twee jaar, maar dat lukt mij door werk, studie en voetbal niet altijd."

-Waar erger jij je het meest aan?
"Aan laksheid, luiheid. Maar ik moet toegeven dat ik me daar zelf ook weleens schuldig aan maak. Op dat punt valt er aan mezelf ook nog wat te schaven."

-Verliefd, verloofd, getrouwd?
"Nee, nog niets officieels. We zijn nog geen echt stel, maar we zijn wel op de goede weg (het bedoelde 'slachtoffer' weet wel over wie Marco het heeft...)."

-Wat zou je doen met 1 miljoen?
"Zorgen dat mijn ouders volledig financieel onafhankelijk worden. Voor mezelf een mooi huis met zo'n grote tuin dat er er ook een voetbalveld in past. Dat lijkt me kicken."

-Heb je andere hobby's?
"Stappen en afspreken met vrienden. Ik stap niet wekelijks hoor, maar als ik het doe dan vind je me in de binnenstad bij Ciccio of STECK in de Kromstraat. In Rotterdam ga ik geregeld naar The Vibe. Daarnaast lekker chillen met vrienden, op de bank met een biertje erbij, FIFA spelen en een beetje dollen."

-Heb je een huisdier?
"Nee, ik woon nog thuis en mijn ouders werken allebei, dus er blijft bijna geen tijd over. Maar zodra ook mijn vrijere tijd het toestaat wil ik een husky. Dat vind ik prachtige beesten."

-Wat is je droom/ambitie?
"Genoeg geld verdienen om gelukkig te zijn. Om niet na te hoeven denken bij de dingen die je doet. Geen zin om te koken? Dan gaan we toch lekker uit eten..Ik hoop die hoge mate van luxe, een leven zonder zorgen, ooit te bewerkstelligen."

-Wat is een bijzonder kenmerk van jouw spel?
"Mijn snelheid. Heel veel tegenstanders onderschatten dat en dat leidt er vaak toe dat de tegenpartij de boel na rust omgooit of kiest voor een dubbele dekking."

-Wat is je muzikale voorkeur?
"Ik hou van rappers. Het laatste concert wat ik bezocht, was van Ares, een Nederlandse rapper. Hij trad op in de Melkweg in Amsterdam. Maar ik ga niet vaak naar concerten hoor, hooguit twee keer per jaar."

-Hoe zou je het SEP-gevoel willen omschrijven?
"Het is echt een club waar ik een familiegevoel bij heb. Soms word ik herkend door mensen, waarvan ik denk 'Uh, wie is dat?' Dan vertellen ze dat ze mij in de mini-mini F hebben getraind, bijvoorbeeld. Iedereen kent elkaar, het is elke keer een soort van thuiskomen."

Marco erkent dat er aan zijn spel nog dingen te verbeteren zijn.
"Ik ga nu mijn 4e seizoen in als speler van het eerste, maar ik leer nog elk jaar bij. Mijn individuele actie moet beter. Nu passeer ik voornamelijk op snelheid of via een steekpass. Verder is het afmaken van kansen ook voor verbetering vatbaar."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>