Logo delftopzondag.nl
Evert Vrijthof van Concordia heerst in de lucht
Evert Vrijthof van Concordia heerst in de lucht (Foto: )

Het Elftal van Evert Vrijthof

  sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen.
Deel 6: Het Elftal van Evert Vrijthof (27) speler van tweedeklasser Concordia. Positie: verdedigende middenvelder .

Door Ruud Stift

Evert is al vanaf zijn 5e Concordiaan. Hij doet de trouwe fans van zijn club een belofte: "Het afgelopen seizoen was Concordia onwaardig. Dit jaar beloof ik dat we het anders aan gaan pakken, zodat het publiek weer toestroomt. We zijn allemaal gebrand om weer leuke potjes op de mat te leggen."

-Hoe ziet jouw meest ideale Fantasy Football Elftal eruit?
"Lastige vraag. (Toen bleef het lang stil...) Van der Sar op doel. Die heb ik op menig EK en WK voor Oranje zien schitteren. In de verdediging Van Dijk, daar kun je eigenlijk niet omheen na zo'n seizoen. Verder De Ligt, Alexander Arnold van Liverpool en Marcelo (Real Madrid). Dan heb je eigenlijk twee extra aanvallers met een ongelooflijke drive naar voren. Op het middenveld Xavi, Iniësta en Van Bommel. Creativiteit en overzicht naast hardheid en gogme. Voorin Pogba voor de voorzet van rechts, Van Nistelrooij in de spits en Cristiano Ronaldo op links. Messi? Natuurlijk kan die ook wel wat, maar als ik tussen hem en Ronaldo moet kiezen, kies ik toch voor de Portugese superatleet."

-Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik ben personal trainer, in Delft en voor een deel in Utrecht, en gymdocent."

-Wat is je grootste ergernis?
"Mensen die altijd maar klagen, daar heb ik een hekel aan. Die altijd iets op te merken hebben op alles, want natuurlijk is 'niks' goed. Maar ondertussen doen ze geen moeite om de zaken eens op een andere, positieve manier te bekijken. Ze kijken niet in de spiegel om dat negativisme eens aan te pakken. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is dat soort types op het lijf geschreven."

-Aan welk zwakker punt moet je nog werken?
"Mijn rol in het team is steeds meer die van een leider, dus ik moet steviger en meer gaan coachen in het veld. Ik ben nu een van de routiniers en daar hoort bij dat je de jongere talenten op sleeptouw neemt. Het is zaak mijn 'drive' op ze over proberen te brengen. Kritisch zijn op een goede manier, voor de wedstrijd en in de rust de boel dus ook op scherp zetten."
-Verliefd, verloofd, getrouwd?
"Verliefd en samenwonend met Marleen (25). We zijn al 7 jaar samen. Zij werkt als recruiter bij Evides."

-Wat is je favoriete vakantiebestemming?
"Ik zit as we speak op een camping in Frankrijk. Lekker zwemmen, buiten zijn, een soort van road trip. Maar de favoriete bestemming is Curaçao. Dat is een plek waar we geregeld een bezoek brengen. We hebben er zelfs twee jaar gewoond. Toen we er naartoe gingen, gaven we onszelf drie maanden om werk te vinden. Dat lukte en toen wilden we eigenlijk niet meer weg. Ik heb daar ook gevoetbald, op een -veel lager- vriendenelftalniveau en in kleinere competities. Vorig jaar oktober kwamen we terug in Nederland. Ik sloot toen gelijk weer aan bij Concordia. Het duurde daarna nog enkele maanden voordat ik mijn plekje op het middenveld heroverd had."

-Wat zijn je hobby's buiten het voetbal?
"Ik sport heel veel, je kunt me circa 4 à 5 keer per week in de sportschool vinden. Ook watersporten doe ik graag, kite- en golf surfen, tijdens vakanties."

-Wat is het meest bijzondere aan jou?
"Mijn postuur. Ik ben nogal groot, 1.92 m en gespierd, 95 kilo schoon aan de haak. Dat valt op."

-Wat zou je doen met 1 miljoen?
"Ik zou een leuk appartementje kopen aan het strand en daar menig weekend verblijven. En ik zou nóg meer gaan reizen, backpacken. Zuid-Amerika is daarbij favoriet, dus daar zou ik zeker een paar landen gaan zien."

-Favoriete club in binnen- en buitenland?
"In Nederland Feyenoord en als buitenlandse club Real Madrid."

-Als ik trainer zou zijn, dan...
"Zou ik het op de Foppe de Haan-manier doen. Als een echte people manager een hecht team smeden. Zijn spelers gingen voor elkaar door het vuur. Zo zou ik ook mijn spelers benaderen. Ze op hun pluspunten coachen. Verschillende karakters vereisen een verschillende aanpak."

Meer berichten