Het nieuwe damesteam van TTV DHC. V.l.n.r.: Jisiwei, Flora, Samenda, Olga en Annika (Foto: Arthur van Galen)
Het nieuwe damesteam van TTV DHC. V.l.n.r.: Jisiwei, Flora, Samenda, Olga en Annika (Foto: Arthur van Galen) (Foto: Arthur van Galen)

Het nieuwe damesteam van TTV DHC is er klaar voor!

  sport

DELFT - Een uniek feit bij tafeltennisvereniging DHC! Voor het eerst in twintig jaar heeft men weer een damesteam in de landelijke competitie.

Het team, bestaande uit Samenda Schipper, Jisiwei Luo ('Jessie'), Flora Wu, Annika Mars en Olga Dmitrieva, zal vanaf september uitkomen in de 1e divisie. Annika Mars: "We kijken er allemaal naar uit. We zitten in een poule met acht teams. Hier zitten enkele 'bekende' namen tussen, zoals Avanti uit Hazerswoude/Rijndijk en Tempo Team uit Amsterdam. Eén uitbeurt wordt een dagtrip, want dat is twee uur rijden: De Toekomst in Lochem. Verder kruisen we het tafeltennisbatje met Taverzo uit Zoetermeer, De Treffers uit Roelofarendsveen, Disnierats uit Hoorn en Hilversum. Met als motto 'Prestatie met plezier' gaan we voor handhaving, dat zou helemaal fantastisch zijn!"

Rating
De dames zijn ingedeeld op basis van hun Elo-rating. "We zijn allemaal redelijk aan elkaar gewaagd. Ik heb met Samenda bij De Treffers gespeeld, zij in de 1e divisie en ik in de 2e. Olga heeft een tijd niet gespeeld. Zij vond het plezier terug bij DHC. Als dispensatiespeelster speel ik herencompetitie in Nieuw-Vennep, Samenda deed dat bij DHC. Flora en Jessie studeerden in Delft en kwamen zo bij DHC terecht. Donderdagavond is de vaste trainingsavond. We hebben een goede trainer, Hans Lingen. Hij is heel ervaren met het op hoog niveau coachen.
Onze eerste thuiswedstrijd in Sportzaal Parkschool, Poptahof Noord 448, is op zaterdag 21 september. Aanvang: 14.00 uur. Het zou leuk zijn als we door een volle 'tribune' aangemoedigd worden, dus: komt allen!"

Meer berichten