<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Bij een eerdere editie van het veteranentoernooi kreeg SEP-vets het felbegeerde 'seniorenpakket' uitgereikt
Bij een eerdere editie van het veteranentoernooi kreeg SEP-vets het felbegeerde 'seniorenpakket' uitgereikt (Foto: )

Het veteranentoernooi bij VV Schipluiden is een begrip!

  sport

SCHIPLUIDEN - Het veteranentoernooi van VV Schipluiden zag voor het eerst het levenslicht in 2000, op het -toen nog- fonkelnieuwe complex aan de Tiendweg.

Door Ruud Stift

Eilke de Boer, wedstrijdsecretaris en lid van de seniorencommissie bij VV Schipluiden: "Dat betekent een lustrum volgend jaar, dus hard sparen voor een paar extra, ludieke cadeaus voor de deelnemende ploegen."

Teams
"We zitten nu op een aantal van elf teams. De winnaar van vorig jaar, HBSS uit Schiedam, heeft de uitnodiging nog in overweging. Ik hoop wel dat ze meedoen, want er moet een beker worden verdedigd. Om te mogen deelnemen moeten de voetballers 35+ zijn. Soms, in nood, worden iets jongere spelers ter dispensatie toegestaan. Er zijn in de loop der tijd veel 'bekende gezichten' ontstaan binnen het deelnemende veld. Zo doet team SEP-vets, de mannen van Dik van der Mast, al vanaf het begin mee. DVV Delft heeft dit jaar zelfs met twee 7-tallen ingeschreven. Ook SV Den Hoorn is altijd present. Het deelnemersveld bestaat verder uit DVC, Vitesse Delft met twee teams, Erasmus uit Den Haag en MSV'71 uit Maassluis. Semper Altius, die ook met twee teams de strijd aan wil gaan, heeft nog niet van zich laten horen. Ze hebben nog even, want het is op vrijdag 30 augustus. Aanvang: 19.00 uur. Meestal is het rond 21.00 uur afgelopen en dan is het tijd voor de oneindig durende 'derde helft': een hapje, een drankje en een disco. SEP-vets doet traditioneel het licht uit, dat is die 'hangouderen' wel toevertrouwd."

Fanatisme
De organiserende vereniging levert twee teams 'old school style': een Asso, de voormalige zaterdagtak, en een Steeds Voorwaarts, vroeger op de zondag acterend, team.
"Leuk feitje, deze twee teams, met mij binnen de gelederen van Asso, speelden drie jaar geleden de finale. Helaas moest deze, door het ongebreidelde fanatisme wat aan de dag werd gelegd, iets eerder worden afgefloten. Omdat wij voorstonden bij affluiten, kregen wij -onder enig boegeroep van de gepikeerde tegenstander- de toernooibeker uitgereikt. Een hoogtepunt in mijn voetbalcarrière! Ach, dit was dan misschien niet helemaal de bedoeling, maar het blijft toch altijd een gezonde rivaliteit met een vrolijke ondertoon. Na een half uurtje was alles weer vergeten en vergeven en zat men samen aan het bier. Verbroedering, mannen onder elkaar, dat idee."

Poules
Hoe zit het met de poule-indeling?
"Als het bij 12 aanmeldingen blijft, dan zijn het twee poules van zes teams. Mocht het aantal teams nog groter worden, dan wordt in drie poules gestreden om het eremetaal en de bijbehorende, felbegeerde pakket aan 'passende cadeaus': viagra-pillen, kukident kleefpasta, een fles advocaat (met slagroom), plaspillen en een dagje uit met de Zonnebloem. Wellicht dat voetballers boven de 35 jaar dit lezen en ook mee willen doen. Zij kunnen zich bij mij melden: Eilke de Boer, mail: edeboer03@hotmail.com of per telefoon: 06-20091245. Aanmoedigen mag natuurlijk ook. Komt allen!"

 

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>