<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Vleugelflitser Maurizio snelt namens SV Den Hoorn langs de keeper van de tegenstander
Vleugelflitser Maurizio snelt namens SV Den Hoorn langs de keeper van de tegenstander (Foto: )

Het Elftal van Maurizio Marinacci

  sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen.
Deel 5: Het Elftal van Maurizio Marinacci (18), speler van eersteklasser SV Den Hoorn. Positie: links- of rechtsbuiten.

Door Ruud Stift

Maurizio voetbalde 'zijn hele leven' voor Concordia, op zijn 17e koos hij voor een treetje hoger, SV Den Hoorn. "Ik voelde dat ik de stap moest maken. Ik woon vlakbij en ik heb veel vrienden die er ook voetballen, dus de keuze was eigenlijk zo gemaakt."

Wat is je favoriete Fantasy Football Elftal?
"Zo, meteen in het diepe. Okay, nou daar gaan we dan: Alisson Becker op de goal. Als verdedigers Alexander Arnold, Virgil van Dijk, Sergio Ramos en Jordi Alba. In het midden Frenkie de Jong, Andrea Pirlo en Andres Iniësta. Voorin Eden Hazard, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Ik denk dat ik met dit elftal wel een potje kan breken."

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
"Ik kom net terug van een vakantie in Toscane, met mijn vriendin en haar ouders. Mijn familie heeft een huis in Abruzzo, in de buurt van Pescara. Ik ben Italiaans van afkomst. Eigenlijk wil ik op vakantie altijd mijn familie wel even zien. De 'andere' vakantie beleef ik met mijn vrienden van het eerste uur, meestal gaan we dan naar een eiland zoals Mallorca of Curaçao. Lekker een bootje huren, jetskiën of snorkelen." (Op het moment van lezen geniet Maurizio met acht van zijn maten van een vakantie op Mallorca, zijn favoriete bestemming, red.)

Verliefd, verloofd, getrouwd?
"Verliefd, op Evita van Marrewijk (16), uit Den Hoorn."

Studerend of werkend?
"Allebei. Ik zit in mijn laatste jaar Mondriaan Marketing & Communicatie. Ik kwam van de HAVO en koos voor een zo 'breed' mogelijke studie, want eigenlijk wilde ik meteen gaan werken bij mijn vader in zijn zaak, La Fontanella aan de Verwersdijk. Ik werk er sowieso twee keer in de week, als kok en bezorger. Daarnaast spring ik wel eens bij voor vrienden die met hun foodtruck 'Pizza Amici' op festivals staan. Zo stonden we op Vunzige Deuntjes in het Amsterdamse Bos en op By the Creek in Vianen. Hard werken en lange dagen, maar leuk om te doen. Ik had ook iets in de horeca willen doen, maar die lessen pik ik al op in de pizzeria van mijn ouders. Mijn zus werkt er ook, maar ik betwijfel of zij later de boel over wil nemen. Ik ben dat wel van plan."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Investeren in vastgoed. En ook een deel delen met de mensen die mij het liefst zijn. En met delen bedoel ik niet het geld zomaar aan iedereen uitdelen. Wel zou ik leuke dingen gaan doen met ze, want herinneringen zijn niet te koop."

Favoriete team in binnen- en buitenland?
"Ik heb niet echt een gevoel bij een bepaalde club in Nederland. Ik ga weleens bij Sparta kijken, maar ik ben van geen enkele club echt fan. Mijn favoriete buitenlandse club is Juventus."

Hobby's buiten het voetbal?
"Van het leven genieten. Dus bijna elke dag met mijn vrienden en vriendin op pad. Favoriete stek? De Beestenmarkt."

Wie bewonder je?
"Niemand. Ik kijk tegen niemand op, doe alles op mijn eigen manier. Ik heb ook geen idolen. Ik heb wel respect voor wat sommige mensen hebben weten te bereiken in het leven."

Welke muziek heeft jouw voorkeur?
"Amerikaanse hiphop/rap, Drake en Travis Scott bijvoorbeeld."

Wat bevalt je het beste bij de SV in vergelijking met Concordia?
"Den Hoorn is een iets grotere club, met meer faciliteiten. Ze hebben een mooie tribune en een modern complex. Ik speelde op mijn 16e al in het 1e bij Concordia, in de tweede klasse. Niks ten nadele, ik had het daar ook naar mijn zin, maar wilde het gewoon hogerop proberen. Als ik een beregoed seizoen draai, komen er wellicht andere clubs op de koffie. Zolang ik voetbal probeer ik er alles uit te halen wat mogelijk is."

Huisdier, ja of nee?
"We zitten ineens met een konijn opgescheept waar mijn zus mee aan kwam zetten. Ik vind het maar een suf beest, want als je een balletje gooit doet hij niks. Zelf zou ik later geen huisdier nemen, maar stel dat het er toch van komt, dan gewoon een hond of een kat. Daar heb je wel wat meer lol van, lijkt me."

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>