<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Voor Nootdorp is de nacompetitie een toetje, dat hopelijk erg lekker zal smaken. (foto: Roel van Dorsten)
Voor Nootdorp is de nacompetitie een toetje, dat hopelijk erg lekker zal smaken. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Nootdorp gaat vol voor lijfsbehoud

  sport

NOOTDORP - SV Nootdorp plaatste zich door een sterk competitieslot voor de nacompetitie en mag blijven hopen op handhaving in de hoofdklasse.

Zaterdagmiddag staat de thuiswedstrijd tegen DTS uit Ede op het programma. Het is hopelijk de op één na laatste wedstrijd die Ryan Lugtigheid in het shirt van Nootdorp speelt. "We gaan met een goed gevoel de nacompetitie in. Als je ons in de winterstop had verteld dat we nog nacompetitie zouden halen, hadden we je niet geloofd. Na de winterstop hebben we een goede serie neergezet, waardoor we nu nog in de race zijn voor lijfsbehoud."

De middenvelder heeft vertrouwen in de goede afloop. "Want het is niet zo dat we de laatste wedstrijden allemaal hebben verloren. Sterker nog: in de winterstop leek het bijna onmogelijk om directe degradatie te ontlopen. Ik heb er dus alle vertrouwen in, zeker ook vanwege het thuisvoordeel dat we hebben. Aan de andere kant staan zij er ook niet voor niets en hebben ze afgelopen week met 1-5 gewonnen bij Oranje Nassau. Het zal geen mooie wedstrijd worden, maar dat is zelden bij wedstrijden waar zoveel van afhangt."
De technicus stapt aan het eind van dit seizoen over naar XerxesDZB. "Dus ik ga er niet van uit, maar het zou ook zomaar mijn voorlopig laatste wedstrijd in het shirt van Nootdorp kunnen zijn. nogmaals, daar gaan we niet van uit, maar je weet het nooit. Als we deze ronde doorkomen, spelen we de finale, waarin we het hoofdklasserschap veilig kunnen stellen."
Lugtigheid keert Nootdorp met gemengde gevoelens de rug toe. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij de club, maar het is drie keer in de week een ontzettend gehaast om op tijd bij de trainingen te zijn. Mijn werk zit bij XerxesDZB om de hoek en een vriend van me speelt er ook."
Voorlopig is hij nog even niet met volgend seizoen bezig. "Want ik ga nog twee wedstrijden knallen voor Nootdorp en hoop dat er daarna reden tot feest is."

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>