<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Elisa Sandell
Elisa Sandell (Foto: )

"Het is toch niet per se een jongenssport?"

  sport

DELFT - Voor Elisa Sandell (11) zijn de Oranje Leeuwinnen wel een groot voorbeeld. En ze denkt dat de Oranjevrouwen best wel eens kampioen kunnen worden: "Net als ik geven ze niet zo snel op."

Elisa zit al drie jaar op voetbal. Ze begon bij SEP, maar speelt nu in het JO 11-7 team van Concordia. "Mijn broers stapten over naar Concordia en ik dus ook." Is er verschil met haar vorige club? "Ik vind de trainers wel iets beter." Daarin is Elisa misschien niet helemaal objectief, want één van die trainers is haar eigen vader, Laurens Sandell. "Maar ik vind de andere ook heel goed", haast ze zich te zeggen. Elisa is spits in een gemengd team met nog drie andere meisjes. Ze scoort en geeft assist. "En ik ben goed in het nemen van corners."

Meidenteam
Het spelen in een gemengd team vindt ze wel leuk, maar: "Volgend seizoen komt er misschien een meidenteam onder 13( MO13), we zoeken nog een vijftal meiden en als dat zou lukken heb ik daar wel heel veel zin in. De trainer is al bekend..." Ook in haar team merkt ze wel eens dat niet àlle jongens blij zijn met meiden in hun elftal: "Dat vinden ze dan irritant, en dan krijg je minder de bal." Dat vindt Elisa wel raar: "Het is toch niet per se een jongenssport?" Wel vindt ze dat jongens soms wat fanatieker èn fysieker zijn: "Maar ze gaan ook sneller liggen dan wij."

Voorbeeld
Voor de jonge speelster zijn de Oranje Leeuwinnen een groot voorbeeld: "Ik vind ze best goed en ik denk ook wel dat ze kampioen kunnen worden. Ze geven niet zo snel op, en dat doe ik ook niet." Ze gaat de verrichtingen van de Oranjevrouwen dan ook goed volgen.
En hoe ziet het er uit voor haarzelf? "Het seizoen is klaar. We zijn na kerst naar de zesde klasse gepromoveerd en daar staan we nu zesde."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>