De heren van DAS wensen peppen elkaar op voor de wedstrijd

DAS H1 en DAS D1 verliezen hun laatste wedstrijd

sport

DELFT - DAS heren 1 sluit seizoen af met thuisnederlaag en eindigt uiteindelijk op plek vijf.

Heren 1 in laatste wedstrijd onderuit tegen BV Hoofddorp.
De heren van DAS hadden in december de uitwedstrijd gewonnen met 42-72. Maar dat was in een periode waarin de Hoofddorpenaren even 'de weg kwijt waren'. Iedereen ging er dan ook vanuit dat het in Delft een heel ander verhaal zou worden. Hetgeen ook uit kwam. Captain Rik de Graaf: "We speelden zeker in het begin van de wedstrijd slap, herstelden dat wel weer enigszins maar wisten ons niet volledig te herpakken. Uiteindelijk verloren met een klein verschil. Dit verschil zat hem denk ik voor het grootste deel in de verdediging, waar we bij vlagen slecht presteerden en ook teveel aanvallende rebounds toelieten."
DAS keek na kwart één tegen een 18-22 achterstand aan. Die vier punten verschil stonden ook bij rust nog op het bord: 28-32. Het was toen al duidelijk dat Okke Hoonhout en Timo van der Keijl moeilijker tot scoren kwamen dan anders. In kwart drie had DAS haar zaakjes beter op orde en wist het via een 18-11 score met een voorsprong van 46-43 aan het laatste kwart te beginnen. Door een score van Rik de Graaf liep de voorsprong zelfs even op naar vijf: 48-43. Maar echt doordrukken lukte DAS helaas niet. Bij 50-50 was Hoofddorp weer langszij, én ging 'erop-en-erover' naar 50-57. Het grootste verschil kwam bij 54-64 halverwege het laatste kwart. DAS wist daarvan nog wel wat af te knabbelen maar de overwinning van BV Hoofddorp kwam niet écht meer in gevaar: 69-74.
Topscorers DAS: Rik de Graaf 16, Okke Hoonhout 12, Thom van den Akker 10, Timo van der Keijl 10.

Captain Rik de Graaf kijkt terug op het seizoen:

"We begonnen het seizoen met een eigenlijk compleet veranderd team. Na de eerste paar wedstrijden lekker te zijn begonnen verloren we in de eerste helft van het seizoen wedstrijden op een aantal punten verschil. Erg frustrerend! Toen we na een reeks verliezen eindelijk weer wonnen trokken we dit enigszins door tot na de winterstop. Gedurende het seizoen hebben er overigens veel veranderingen in het team plaatsgevonden waarbij er spelers stopten en bijkwamen en weer stopten, wat uiteindelijk voor het team denk ik moeilijk was om mee om te gaan. Na de winterstop, zoals ik al zei, trokken we de positieve koers door en in de tweede helft van het seizoen wonnen we de wedstrijden die we in de eerste helft van het seizoen net verloren. Al met al kijken we terug op een mooi seizoen met weliswaar ups en downs maar met eindigen op de 5e plaats mogen we denk ik tevreden zijn."

EINDSTAND HEREN 1E DIVSIE A:

Voor dames 1 van DAS geen Final Four, maar wel een final game.

Close game in Utrecht tegen de nummer drie.
Het gameplan voorafgaande aan de wedstrijd was om -zoals altijd- hard te werken, maar ook om echt te genieten omdat het de laatste wedstrijd was in deze samenstelling. Ook hadden we nog wat recht te zetten n.a.v. de laatste keer dat wij Utrecht troffen, in eigen huis… DAS staat op de 11e plek en Cangeroes op de 3e.
Daar begonnen we dan, dit keer met 10 man sterk, aan helaas een minder sterk eerste kwart. Maar na de eerste time-out kwam DAS in de game en ging lekker ballen. In het begin had DAS het wel lastig met de press en de zone die Cangeroes speelde. Hierdoor waren er een flink aantal turnovers en profiteerde Cangeroes in de aanval. De wedstrijd bleef close en bij rust stond DAS met vier punten achter: 28-24. In de stinkende kleedkamer werd er verdedigend van tactiek veranderd en probeerde DAS het te spelen op het vierde kwart om Cangeroes tegen het einde van de wedstrijd zenuwachtig te maken. Eigenlijk lukte dit niet zo best....
Cangeroes plofte een aantal 3-punters binnen en kwam zo op de grootste voorsprong in de wedstrijd, 46–37. In het vierde kwart kwam DAS nog met een agressieve 'over mijn lijk'-mentaliteit puntje voor puntje terug in de achtervolging op Cangeroes. Helaas sneuvelden Miranda Righarts en Denise van Dijk in de strijd en moest DAS zich snel aanpassen. Het lukte DAS helaas niet om écht dichterbij te komen en de eindstand werd bepaald op 59–54. Het was ondanks het verlies een mooie laatste wedstrijd om te spelen. Maar ook een beetje bittersweet omdat het team nu eindelijk begint te draaien maar het seizoen voorbij is..... Er wordt beter samengespeeld en meerdere speelsters komen beter tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan Juliëtte Zegers, Dante Wessels en Maggie Di Gaudio die rebounden, steals pakken en tot scoren komen.
Fabienne Dijkshoorn was met 18 punten de topscorer aan Delftse kant. Het was al-met-al een turbulent jaar met veel blessureleed en als dieptepunt het verlies van Gerjan; onze trouwe supporter en vaste tafelaar. We gaan optimistisch het nieuwe jaar, in met opgeheven hoofd. En door met bouwen, of als zoals onze coach Martinez zou zeggen: rebuilden.  Dank jullie wel voor de support en hopelijk tot volgend seizoen!