<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Brian Bel?

  sport

PIJNACKER - Brian Bel (45) kwam uit voor een prachtig rijtje regioclubs.

Bel begon pas relatief laat met voetballen. "Voor die tijd zat ik op judo. Op mijn twaalfde had ik de bruine band al. In die tijd mocht je pas op je achttiende door voor je zwarte band. Daarom meldde ik me aan bij Delft, waar mijn oom Wim Klok speelde. Ik heb er een halfjaar in de C- gespeeld en twee jaar in de B-jeugd. Omdat het niet zo boterde met de trainer, die mee zou gaan naar de A'tjes, ben ik daarna vertrokken."

- Waar ging je heen?
"Naar DHL. Sjaak Hoek, van wie ik les had gehad op de basisschool, was er trainer in de jeugd. Na twee jaar in de A-jeugd, haalde trainer Dutina me bij het eerste. We hadden een prima elftal met de gebroeders Van den Berg, Hoefnagel, Dukker, Ruud Stift en Peet Pothof en werden meteen kampioen. Tijdens een van de eerste trainingen ging ik Peet drie keer voorbij, waarna hij me na de vierde keer een rotschop gaf. Dat was een wijze les voor mij. Ik heb erna nog twee jaar in de derde klasse gespeeld tot Sparta me benaderde voor een proefwedstrijd."

- En toen?
"Sparta werd het niet, maar de hoofdklassers uit de regio hadden wel interesse. Daarop vertrok ik naar Tonegido, waarmee ik drie jaar in de hoofdklasse heb gespeeld. In die tijd wonnen we de KNVB-beker en pakten we periodes. Na twee jaar kwam ook Ruben Arkesteijn over van DHL, maar toen vertrok ik alweer bijna."

- Waarom?
"Trainer Wim Schaap zag in mij een rechtsback en daar heb ik ook lange tijd gespeeld. Ik voelde mezelf echter aanvaller. Vitesse Delft had interesse en toen ben ik daarheen gegaan. Ook daar werden we meteen kampioen onder trainer Koster. We speelden onder meer met Aldo Carta, Ed 't Hart, Stephan Verhoeff en Romano Mollis. Na twee jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging."

- Waar vond je die?
"Bij DHC. Met onder meer Barry de Poorter, Rene Lander, Ronald van Leeuwen en Sjimmy Jansen hadden we een geweldig elftal. Na dat jaar stapte trainer Ben van Dam over naar Wilhelmus en trokken Christiaan Gerrets en ik in zijn kielzog mee. Er liepen daar echt verschrikkelijk goede voetballers en op de training was het echt genieten. Na twee jaar kwam er nog een hele groep van DHC."

- Waren jullie ook succesvol?
"Dat laatste jaar niet. We degradeerden zelfs. Er zat zoveel kwaliteit in de groep, maar de balans was ver te zoeken. Zo waren er bijvoorbeeld veel te veel middenvelders. Na de degradatie volgde een leegloop en ben ik naar Delft vertrokken."

- De cirkel was rond?
"Eigenlijk was het mijn bedoeling om naar DHL terug te keren, maar toen Peter Pothof me benaderde, werd het Delft. Daar zit ik inmiddels al weer veertien jaar, waarvan ik de eerste vijf in het eerste elftal heb gespeeld. Ook hier hadden we weer een prachtige tijd met een topelftal. We speelden met onder meer Rene Lander, Marcel Karlas, Oscar Laguna Burgos en Tim Steenks. Vlak na mijn overstap had ik een ernstig auto-ongeluk, waarmee we met een busje tussen twee vrachtwagens klem kwamen te zitten. Ik hield er niet heel veel aan over, maar met mijn topsnelheid was het over."

- Wat doe je nu nog?
"Ik speel met voormalig eerste elftalspelers in het tweede en pas heb ik zelfs nog een keer bijgesprongen bij het eerste. Optimaal is het niet, maar dat doe je voor je club."

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>