<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Wippolder en Concordia (hier Daley Uythoff tegenover Robin van Rijn) moeten in de tweede seizoenshelft aan de bak om definitief afstand te nemen van de onderste regionen in de tweede klasse. (foto: Roel van Dorsten)
Wippolder en Concordia (hier Daley Uythoff tegenover Robin van Rijn) moeten in de tweede seizoenshelft aan de bak om definitief afstand te nemen van de onderste regionen in de tweede klasse. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

De bal gaat weer rollen: hoe staan de regioclubs ervoor?

  sport

DELFT - Na een competitieloze periode van ruim een maand trekken de voetballers in onze regio de kicksen weer aan. Sommige selecties gingen op trainingskamp naar tropische oorden, terwijl andere clubs het dichter bij huis zochten. Hopelijk zijn ze allen optimaal voorbereid op de tweede seizoenshelft.

Door Alphons de Wit jr.

Zaterdag
Nootdorp zal in het tweede deel van de competitie in de hoofdklasse alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Dick Boereboom, die ook volgend jaar voor de groep staat, heeft evenveel punten als hekkensluiter Xerxes/DZB, maar het doelsaldo van de Nootdorpers is beter. Het gat naar de nacompetitieplekken is acht punten. Werk aan de winkel dus!
Ook Vitesse Delft, dat afgelopen seizoen naar de tweede klasse degradeerde, zal aan de bak moeten. De ploeg van trainer John Hage, die onlangs zijn contract verlengde, bevindt zich nu op de bovenste nacompetitieplek, maar het gat met de drie veilige ploegen boven ze bedraagt slechts één punt. Genoeg perspectief dus om in de overige veertien wedstrijden de zaken vlot te trekken, zeker gezien het feit dat de roodhemden in de eerste twaalf wedstrijden zelden zijn weggespeeld.
Schipluiden draait in de derde klasse bovenin de subtop mee. Onder trainer Marcel van Duijn wordt goed gevoetbald en dat resulteerde na twaalf wedstrijden in een vijfde plaats. Het gat met koploper Wateringse Veld Kranenburg en runner-up Lyra bedraagt respectievelijk negen en acht punten: een pittige opdracht in de veertien resterende wedstrijden. Verder werd bekend dat trainer Marcel van Duijn na dit seizoen wordt opgevolgd door Benjamin van der Zwan, dit seizoen nog trainer van het tweede elftal van Vitesse Delft.
Bij DSVP staat trainer Dennis van der Steen ook komend seizoen voor de groep. De Pijnackernaren staan op een keurige zevende plek met slechts drie punten achterstand op de nummer drie van de competitie. Het heeft er dus alle schijn van dat DSVP het seizoen weer eens rustig uit kan voetballen zonder naar beneden te hoeven kijken. Dat is weleens anders geweest.
In de vierde klasse staat Ariston '80 keurig bovenaan. De ploeg van Martin de Graaf verloor tijdens een offday bij Oliveo en won alle andere wedstrijden overtuigend: in twaalf wedstrijden werd vierenzestig keer gescoord en werden slechts acht tegengoals geïncasseerd. Het gat met SEV is slechts drie verliespunten. In dezelfde competitie draait Oliveo met een zevende plek prima mee in de middenmoot, terwijl het DVC van trainer Michel Immers nog geen punt vergaarde en dus de rode lantaarn draagt.

Zondag
In de eerste klasse is DHC na een vliegende start afgezakt naar de derde plek op vijf punten achterstand van koploper Moerse Boys, maar sleepte het wel de eerste periodetitel in de wacht. Den Hoorn, dat komend seizoen getraind zal worden door Thomas Duivenvoorden en dus afscheid neemt van Ronald Hes en Frank Kuijl, bevindt zich met een elfde plaats in de gevarenzone, maar na de winterstop keert een heel aantal basisspelers terug van een blessure.
In de tweede klasse heeft RKDEO TOGB de laatste weken voor de winterstop zien weglopen. De Nootdorpers, die volgend seizoen getraind worden door Wesley Epskamp, nu nog assistent van Corné van Doorn, vinden we nog wel terug op een keurige tweede plek op zeven punten achterstand. Oliveo draait onder trainer Jeroen Hoefnagel, die zijn contract onlangs verlengde, prima mee in de middenmoot met een zesde plaats. Lastiger lijkt het dit seizoen voor Wippolder en Concordia, die momenteel moeten vrezen voor een na-competitieplek, maar nog vijftien wedstrijden hebben om die af te wenden. Voor Delft is die opgave een stuk zwaarder, want de ploeg van trainer Marco Sloos staat momenteel puntloos onderaan.
In de derde klasse hebben we dit seizoen te maken met een andere competitieopzet. De eerste zes ploegen uit de poules van vijftien plaatsen zich voor de kampioenspoule. Momenteel staan Full Speed, dat komend seizoen onder leiding staat van Frank Verhaar, en DHL veilig. DHL mag in de laatste vier wedstrijden een gat van vijf punten niet weggeven, terwijl Full Speed nog een wedstrijd extra heeft om zich voor de kampioenspoule te plaatsen. Prima vooruitzichten dus!
In de andere vierde klasse bezet het SEP van Marco Immers een keurige derde plek op vijf punten van koploper Dubbeldam, terwijl Taurus zevende staat op drie punten afstand van de nummer zes Kethel Spaland. De ploeg van trainer Marco Lange heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed ten opzichte van de Schiedammers. De kans is dus zeer goed aanwezig dat er vier Delftse ploegen aan de kampioenspoule deelnemen.

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>