<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Initiatief Delftse bridgeclubs krijgt vervolg

  sport

DELFT - Vier Delftse bridgeclubs – Gisolf, De Gaech, One Down Delft en Prometheus - zijn twee jaar geleden een unieke samenwerking aangegaan en hebben de handen ineen geslagen om het bridgen in Delft te promoten.

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan veel mensen over de hele wereld plezier beleven. Het is een spel voor jong en oud, maar teveel leeft nog het idee dat bridge alleen iets voor oudere mensen is. Als je van kaarten houdt, is de kans groot dat je bridgen ook leuk vindt.

Wat is leuk aan bridge?
De gezelligheid natuurlijk, maar dat is zeker niet het enige. Het is vooral het kaartspel zelf dat blijft boeien. Bridge is een denksport, een teamsport en een sociale sport. Je moet blijven nadenken, welke kaarten je ook krijgt. Met je partner maak je afspraken over het samenspel. Alles is erop gericht om beter te scoren dan je tegenstanders. En speel je op een club, dan ontmoet je voortdurend andere bridgeparen. Je praat met elkaar, je drinkt samen wat en er ontstaan nieuwe vriendschappen.
Bridge is geen dure sport: de contributie op een club bedraagt meestal ongeveer 80 euro per jaar. En speel je niet op een club, maar bijvoorbeeld thuis of bij vrienden, dan volstaat een spel kaarten. Je kunt het trouwens overal spelen: bridge wordt wereldwijd gespeeld volgens dezelfde spelregels, dus ook op de camping in binnen- en buitenland. En niet te vergeten: ook op internet zijn er veel mogelijkheden!

Succesvolle cursussen
De gezamenlijke clubs hebben al enkele zeer succesvolle beginners- en vervolgcursussen georganiseerd. Elk najaar start de beginnerscursus 'Bridge in een flits 1', in het voorjaar gevolgd door een vervolgcursus 'Bridge in een flits 2'. In december is weer een beginnerscursus afgesloten waarvoor grote belangstelling bestond. Deze maand zijn de cursisten welkom bij de vier clubs om daar onder begeleiding het bridgen te oefenen en de sfeer te proeven op de clubavond. In februari verwelkomen we ze graag op de vervolgcursus.

Aanrader
Deze vervolgcursus 'Bridge in een flits 2' is een aanrader voor spelers die al een tijdje bridgen maar hun bridgekennis willen ophalen of uitbreiden. De cursus bestaat uit 12 lesavonden en start op de maandag 4 februari en woensdag 6 februari (19.30 uur - 22.00 uur).
De cursussen worden gegeven in buurthuis 'Het Buitenhuis', Buitenhofdreef 274 in Delft. Informatie en aanmelden via bridgecursusdelft@gmail.com.

Bridgeclub Gisolf
Sportring 10
Telefoon: 015-2158686
Speelavond: donderdag vanaf 19.30 uur. Voor vrije inloop aanmelden via de website tot uiterlijk 11.30 uur op de speeldag. Kosten: 5 euro per paar. Zie: www.bc-gisolf.nl

Bridgeclub De Gaech
Henk van Riessenlaan 2
Telefoon: 015-2613370
Speelavond: dinsdag vanaf 19.30 uur. Zie: www.bcdegaech.weebly.com

Bridgeclub One Down Delft
Brabantse Turfmarkt 9 (Cultuurlab)
Telefoon: 06-36145049
Speelavond: donderdag vanaf 19.45 uur. Vrije inloop zie: www.onedowndelft.nl

Bridgeclub Prometheus
p/a Van der Kamlaan 74
Telefoon: 015-2853918
Speelavond: dinsdag vanaf 19.30 uur. Zie: www.bridgeclubprometheus.nl

 

 

 

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>