Afbeelding

Verlies voor DAS heren en dames

sport

DELFT - De start van de heren van DAS in de 1e divisie verliep aanvankelijk prima; tweemaal winst en eenmaal klein verlies. Met in elke wedstrijd een score van 70+ punten. Maar daarna is het team helemaal van slag geraakt..... En wordt er veel te weinig gescoord. Met als voorlopig (en hopelijk laatste) dieptepunt de verliespartij tegen Landstede Bball ZAC, afgelopen zaterdag. De ploeg uit Zwolle had waarschijnlijk niet zo'n makkelijke avond verwacht in Delft. Het speelde verzorgd basketball en na een gelijkopgaande strijd in kwart één (14-16) sloeg het in kwart twee het eerste gat bij 23-38. DAS wist dat verschil in kwart drie met een puntje te verkleinen tot 35-49, maar daarmee was de koek meteen meer dan op. Want de laatste tien minuten deden pijn aan de ogen van het DAS-publiek; een 10-29 score bracht de eindstand uiteindelijk op 45-78. Slechts één speler van DAS in de dubbele cijfers: Rik de Graaf 15 (zie foto).

DAS zakt door het verlies naar de voorlaatste plaats. Maar een blik op de stand leert ons dat de onderlinge verschillen tussen veel teams niet groot zijn. Dus laten we hopen dat DAS zich snel herpakt en weer wat punten gaat pakken. Nog veertien wedstrijden te gaan.

Dames DAS

Door blessures konden de dames van DAS zondag slechts zeven speelsters opstellen. En daarbij zat ook nog eens een nieuwe speelster: Ianthe Rijpkema. Dan wordt een uitwedstrijd tegen U.S. in Amsterdam natuurlijk een pittige opgave. Aanvankelijk nam DAS het voortouw; na tien minuten stond het namelijk 10-13 en die voorsprong werd in kwart twee uitgebouwd tot 10-17. Maar de thuisploeg kwam steeds beter in haar spel en door een 18-5 run ging men de rust in bij een stand van 28-23. Via vier punten van Lisa Huijgen kwam DAS in kwart drie tot op 28-27 maar 'erop en erover' lukte DAS niet. En zo dichtbij zou het team in het vervolg van de wedstrijd ook niet meer komen. Via 12-8 in kwart drie en 15-10 in kwart vier werd de eindstand bepaald op 55-41. Topscorers: Lisa Huijgen 18 (zie foto), Sarah Kreuze 13. Zaterdag wacht het team o.l.v. Michel Martinez een zware opgave wanneer de ongeslagen koploper, EBV Baros, naar Delft komt. Hopelijk zijn er dan meer speelsters inzetbaar.