<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Nominatie voor kortebaan Nootdorp

  sport

NOOTDORP - De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft de nominaties bekendgemaakt voor de titel 'Kortebaan van het jaar'. De kortebaan van Nootdorp behoort samen met die van Enkhuizen, Heemskerk, Medemblik en Purmerend tot de genomineerden. Iedereen die zich heeft opgegeven als Vriend van de Kortebaan kan op zijn/haar favoriet stemmen. De mening van het publiek telt voor 50 procent mee in de verkiezing. Een vakjury, bestaande uit draverijcomitéleden, deelnemers en de redactie, zorgt voor de andere helft van de stemmen.


"Het was dit jaar bijzonder lastig om tot vijf genomineerden te komen", legt hoofdredacteur Mathieu Hilgersom uit. "We willen met deze prijs de organisaties de erkenning geven die ze verdienen. Bij alle kortebanen zien we dat de vrijwilligers fantastisch werk verrichten. De prijs komt bijna alle verenigingen en stichtingen toe. We kunnen er echter maar vijf nomineren, waarvan er één de prijs wint. Heel moeilijk, want het is vaak appels met peren vergelijken."
Hilgersom benadrukt dat de organisaties een nominatie niet altijd zelf in de hand hebben.
"We kijken naar professionaliteit, maar zoeken vooral naar de ideale middag. Het weer en het koersverloop spelen daarin ook een rol."
Het juryrapport over kortebaan Nootdorp:
De weersomstandigheden bleken dit jaar cruciaal. Voorschoten ging niet door vanwege de hitte. Nootdorp had ook te maken met warm weer. De Stichting Kortebaan Nootdorp bleek echter bijzonder flexibel en daadkrachtig. In eerste instantie stelde de organisatie enkele dagen voor het evenement het aanvangstijdstip uit met een maximum van zestien paarden. Toen de temperatuur echt te hoog leek te worden, werd het evenement afgelast. Het bestuur kwam met zondag 7 oktober als nieuwe datum: een schot in de roos! Koersen op zondag en in oktober trok veel publiek naar De Poort waardoor er meer werd omgezet dan vorig jaar. Dit in combinatie met de zeer professionele organisatie en de uitstekende voorzieningen zorgt ervoor dat Nootdorp de nominatie verdient.
Tot 8 november kan worden gestemd: info@kortebaandraverijen.nl
De redactie van Kortebaandraverijen.nl reikt de prijs aan de winnaar uit op dinsdag 27 november, tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>